Món Esport
Clam independentista en l’amistós entre Catalunya i Nigèria
  • CA

En un ambient molt festiu i reivindicatiu, el partit amistós entre la selecció de futbol de Catalunya i la de Nigèria s’ha convertit en un claríssim clam per la independència de Catalunya, emplenant-se l’estadi Cornellà- El Prat d’estelades i senyeres i amb continus crits a favor de la independència.

Amb equipació de Custo Dalmau, l’onze inicial de la selecció catalana ha estat format per: Kiko Casilla, Gerard Piqué, Víctor Sánchez, Carles Puyol, Xavi Hernández, Sergio García, Sergio González, Bojan Krkic, Joan Verdú, Bartra i Joan Capdevila. El porter Víctor Valdés ha estat baixa d’última hora per una fascitis plantar i ha estat substituït per Jordi Codina, del Getafe.

El president de la Generalitat, Artur Mas, qui ha assistit al partit, ha reconegut que li “ha faltat una mica de gent, m’hauria agradat que l’Estadi estigués més ple”. Mas s’ha mostrat orgullós de la “resposta fantàstica dels jugadors catalans”, i ha assegurat que “si Catalunya va fent un procés de normalitat democràtica, des del punt de vista del dret a decidir, de poder constituir-se en algun moment com un estat, és evident que també hi hauria un reconeixement esportiu a nivell internacional”.

A més de Mas, al partit també hi han assistit el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Andreu Subies, que ha lliurat al president una samarreta de la segona equipació de la selecció catalana, que portava gravada el seu nom; el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau.

Aquest partit serà l’últim de Johan Cruyff com a seleccionador català, qui ha obtingut dues victòries i un empat. Sobre aquest tema, Mas ha assenyalat que “encara que li costi una mica el català, Cruyff ha fet arrels en aquesta terra i cal donar-li les gràcies per tot”. En aquesta ocasió, Cruyff ha convocat 23 jugadors, tots de primera divisió. 

Durant la mitja part s’ha realitzat una exhibició castellera al centre del camp. Alguns dels 27.234 assistents han portat pancartes amb missatges com: “Wertgonya: escola en català”, i “Catalonia: Europe’s next State”, aquesta última creada per la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i l’Assemblea Nacional Catalana.

El partit ha començat de cara per la selecció catalana, que s’ha avançat amb un gol de Sergio González de penal. Precisament el jugador de l’Hospitalet de Llobregat ha rebut un homenatge de la FCF i dels seus companys d’equip en ser el que més partits ha disputat amb el combinat nacional. Tot i el gol dels catalans, Nigèria ha empatat a la segona part mitjançant Bright.

2864



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa