Món Esport
Cinc grans clubs anglesos es plantegen una Superlliga Europea
  • CA

Aquest matí, el rotatiu britànic The Sun ha publicat una notícia que ha fet trontollar els ciments de la UEFA i de l’ECA. Segons explica el tabloide anglès, membres dels cinc principals clubs de la Premier League es van reunir ahir a l’hotel londinenc Dorchester amb el multimilionari americà Stephen Ross, propietari de Related Companies, de l’equip de futbol americà Miami Dolphins i del seu estadi, el Sun Life.

Ross va reunir a l’hotel de Londres cinc alts executius del Manchester United, l’Arsenal, el Chelsea, el Manchester City i el Liverpool, entre els quals s’hi trobava l’exvicepresident blaugrana Ferran Soriano, actualment executiu en cap (CEO) del conjunt ‘citizen’.

En la reunió, el multimilionari va proposar als cinc grans clubs anglesos la construcció d’una Superlliga Europea que elimini l’actual UEFA Champions League i que sigui independent de la idea principal dissenyada per l’ECA, l’associació de clubs europeus que, des de fa anys, es planteja una gran lliga europea. De fet, en l’última reunió de l’ECA, a la qual va assistir el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, els clubs anglesos no es van mostrar predisposats a iniciar el projecte.

Aquesta Superlliga de Ross seria privada, finançada en part pel multimilionari americà, i amb una alta inversió per part de diversos patrocinadors, on els clubs hi guanyarien molt més que amb l’actual format de la Lliga de Campions de la UEFA. El Barça, el Reial Madrid, el Milan o el Bayern també hi serien convidats, tot i que tots quatre recolzen la lliga europea de l’ECA.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa