Món Esport
China Railway construirà l’estadi de la final del Mundial de Qatar 2022
  • CA
Estadi de Losail, a Qatar. | visitqatar.com

L’empresa pública xinesa China Railway Construction Corporation (CRCC) serà l’encarregada de construir l’estadi de la final del Mundial 2022, a Qatar. La companyia ha guanyat el concurs públic organitzat per l’emirat del Golf Pèrsic i ho ha fet de la mà de l’empresa qatariana HBK Contracting, amb qui compartiran el projecte que començarà a principis del 2017 i que ha d’estar acabat abans de la celebració de la Copa del Món de futbol, a l’hivern del 2022.

Aquest estadi, dissenyat per l’arquitecte britànic Norman Foster, tindrà una capacitat per a 86.250 espectadors i serà construit a la ciutat de Losail, al nord de la capital (Doha) i en ple desert. Actualment, en aquest municipi sense habitants ja s’hi troba instal·lat un circuit de motociclisme que alberga un dels grans premis del campionat mundial de MotoGP, la famosa prova nocturna del Gran Premi de Qatar. Per al 2022, el govern de Qatar pretén construir-hi una vila per a 450.000 habitants.

 

L’estadi comptarà amb un sostre de vidre, amb l’opció de ser obert per la part central segons les condicions climatològiques, i disposarà de panells solars que produiran energia natural. Tenint en compte les altes temperatures del país, la candidatura va preveure la refrigeració de tots els estadis a través de la instal·lació d’aire condicionat. El recinte estarà envoltat d’aigua i s’hi podrà accedir únicament a través de sis ponts, tan a peu, com en vehicle.

L’organització del Mundial de Qatar 2022 ha pressupostat una despesa de 4.000 milions de dòlars en la construcció de nou estadis i en la reforma de tres camps ja utilitzats. El president de la candidatura, Mohammed bin Khalifa Al Thani, germà de l’emir actual Hamad bin Khalifa Al Thani, creu que “l’estadi inspirarà una nova generació d’esdeveniments esportius nacionals i internacionals, incorporant tecnologies de refrigeració ecològica que crearan les condicions ideals per als esportistes i espectadors”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa