Món Esport
Catalunya i Euskadi somien en passar de la costellada a l’oficialitat
  • CA

Del 6-1 que li va fer Euskadi a Catalunya el 3 de gener de 1915 a l’empat a 1 del 28 de desembre de 2014 han passat 99 anys i 11 enfrontaments entre les dues seleccions. Aquesta nit el Camp Nou serà l’escenari del partit de tornada per celebrar el centenari del primer matx entre Catalunya i Euskadi.

En l’anada més de 40.000 aficionats van viure des de San Mamés un partit on la reivindicació va tornar a ser la protagonista. Aquest dissabte l’objectiu de la Federació Catalana de Futbol i de la Plataforma Pro Seleccions Esportives és arribar almenys a les 50.000 persones a l’Estadi.

Evidentment, la gran fita tant de catalans com de bascos és, algun dia, disputar un partit oficial, i superar aquests enfrontaments popularment descrits com de costellada, perquè les dues aficions puguin gaudir, per exemple, d’una classificació per a l’Eurocopa. O, posats a somiar, per al Mundial.

Amb aquest objectiu Marc Soriano i Nora Bergara aniran al Camp Nou, després d’haver assistit ja a San Mamés ara fa un any. “Esperem que sigui un dels últims partits que jugui Catalunya com a selecció no oficial, no ens hem perdut cap partit de la Selecció des del 1992”, expliquen a El Món.

Ell, nascut al barri d’Horta, i ella, de Mundaka, aniran a l’Estadi per primera vegada amb la seva filla, de 3 anys. “Segurament no recordi aquest partit, és molt petita,  però tenim l’esperança que quan tingui feina vagi a veure els partits de la Selecció a un Mundial”, diu la mare, que acaba de comprar per Internet la samarreta de Catalunya per al partit d’aquesta nit.

Iker Albizua i Gorka Sesma també aniran al Camp Nou, acompanyats de Marcel Gérez i Sergio Monclús, quatre amics de la Universitat de Barcelona que s’han animat a viure el partit des de l’Estadi. Els dos primers van venir de Donosti quan tenien 17 anys, i reconeixen que no han anat mai a veure un partit de la selecció basca. “Ja hi anirem quan juguin partits de debò”, afirmen, mentre els seus dos amics catalans s’enorgulleixen d’haver-los convençut d’anar a veure el partit en directe.

Albizua i Sesma lamenten els resultats de Podemos el 20-D a Euskadi, i aprofiten que s’obre la conversa en clau política per assegurar que “els catalans ho teniu millor” per arribar a la independència i, per tant, per gaudir d’una selecció oficial. “Però recordeu que teniu germans allà dalt”, afegeix Albizua, mentre Monclús l’alerta: “Sí, però avui us apallissarem”:



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa