Els catalans Maverick Viñales i Marc Márquez triomfen a Holanda

Els pilots de Yamaha i Honda han estat primer i segon, respectivament. Márquez augmenta a 44 punts la diferència amb Dovizioso en la lluita pel títol

Un pilot de Yamaha ha tornat a guanyar una cursa de MotoPG. Ho ha fet Maverick Viñales després d’una carrera on finalment s’ha pogut veure l’esperat duel contra Marc Márquez, i que aquest cop ha resultat vencedor el pilot de Roses. Márquez s’ha hagut de conformar amb una segona posició que el fa més líder en la lluita pel títol Mundial, i ja compta amb una diferència de 44 punts amb Dovizioso, que ha estat quart.

Tot i que els dos pilots catalans no han fet una bona sortida, i han perdut algunes posicions només començar; les han recuperat ràpidament amb grans avançaments i s’han col·locat primer i segon, respectivament. La caiguda de Rins quan encapçalava la cursa, i la falta de ritme de Quartararo, que sortia des de la pole position han facilitat que el triomf es decidís en un duel entre Viñales i Márquez.  

Finalment, el pilot de Yamaha ha forçat i ha aconseguit rebaixar el seu millor temps en les últimes voltes per mantenir així la primera posició. Márquez ha decidit prioritzar la lluita pel campionat i no ha estat excessivament agressiu en els últims girs. Així, les Yamaha tornen a guanyar una cursa de MotoGP, cosa que no feien des d’Austràlia del curs passat, i Márquez té cada cop més encarrilat el seu cinquè títol Mundial en la categoria reina.  

Clasificación final a Holanda | MotoGP

Clasificación final a Holanda | MotoGP

Més informació

Nou comentari