Món Esport
El català Albert Arenas guanya el Mundial de Moto3
  • CA

Albert Arenas s’ha proclamar campió del món de Moto3. El pilot gironí ha lluitat durant tota la temporada pel títol i l’ha acabat aconseguint al darrer Gran Premi, a Portugal. El corredor de l’Aspar Team ha protagonitzat una cursa d’infart, en la qual el japonès Ai Ogura, el seu principal perseguidor, ha estat a punt de prendre-li el triomf, però finalment s’ha quedat a quatre punts del català. A més, a la darrera volta, Arenas ha estat a punt de caure, però ha salvat la dotzena posició, amb la qual ha sumat els punts suficients perquè Ogura no en tingués prou amb la vuitena plaça que ha aconseguit. Val a dir que el català sortia des del 27è lloc de la graella i ha hagut de fer una gran cursa per arribar fins al dotzè.

Favorit des del primer dia

Albert Arenas ha pogut celebrar finalment un títol pel qual va posar la sisena marxa des de la primera cursa. El gironí va guanyar els dos primers grans premis de la temporada i va quedar segon i un altre cop primer a les dues cites d’Àustria i la República Txeca, també molt matineres. Tot i això, ha anat veient com els seus rivals, com el mateix Ogura o Tony Arbolino, s’han anat apropant al primer lloc i ha hagut d’aprendre a patir per acabar proclamant-se campió del món.

L’esport dels catalans

El motociclisme és una disciplina on sempre han destacat els pilots catalans. Des del 2012 que existeix la categoria de Moto3, ja hi ha hagut fins a tres guanyadors del país. El 2013 el títol mundial va ser per a Maverick Viñales, el 2014 per a Àlex Márquez i, ara, Albert Arenas es converteix en el tercer pilot català que guanya aquest trofeu. A partir d’ara, és previsible que el corredor de l’equip valencià Aspar progressi en la seva carrera i, de moment, ja se sap del cert que la temporada vinent serà pilot de Moto2.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa