Carles Vilarrubí, vicepresident del Barça, als ‘papers de Panamà’

Carles Vilarrubí, vicepresident del Barça, també apareix als ‘Papers de Panamà’, segons ha avançat aquest dimarts El Confidencial, el mitjà digital que gestiona a l’Estat espanyol tota la documentació referent al cas. El directiu blaugrana va participar en la venda d’unes caves, Caves Montesquius, a través d’una firma residida a les Bahames, segons el diari citat.

L’empresari català, vicepresident segon del club i màxim responsable de l’àrea institucional i internacional, va formar part d’aquesta venda d’accions de l’empresa Coll de Juny -elaboradora del cava Montesquius- a la família Ruiz Mateos, l’any 1997, essent apoderat de l’empresa Mayfield International, considerada pantalla. En aquesta societat, a banda de Vilarrubí, també hi tenia poders un altre exdirectiu blaugrana, l’advocat Joan Josep Folchi (època Núñez), propietari al 51% de Caves Montesquius a través de General Investment SA.

Folchi, advocat de l’Estat, va ser condemnat pel cas KIO, en el qual el seu cap, Javier de la Rosa, va ser empresonat. El tribunal de Londres li va demanar 360 milions d’euros per apropiació desnhonesta i negligència pel desviament de fons de la societat KIO, de Kuwait, en un dels casos de corrupció que més polseguera ha aixecat en els últims 20 anys.

Segons El Confidencial, Carles Vilarrubí era directiu de Trébor Condal, un holding inversor molt proper al rei Joan Carles I, des d’on va fer les presumptes gestions per vendre les caves a Ruiz Mateos.

El vicepresident blaugrana apareix també com a propietari de Greenland Finance Inc., també a les Bahames, una empresa que va construir una promoció d’habitatges a Esplugues de Llobregat i que va ser venuda al grup d’Enric Reyna, expresident accidental del Barça després de la dimissió de Joan Gaspart a principis de l’any 2003.Nou comentari