El capità del FC Barcelona Carles Puyol ha estat guardonat en una elecció unànime millor esportista català de l’any 2010 per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), i recollirà el premi en la Festa de l’Esport Català del 16 de desembre.

Puyol rep aquesta distinció per haver assolit una xifra màgica, la dels 500 partits, vestint la samarreta blaugrana i per la seva important participació en la consecució del Mundial amb Espanya.

Regal Barça, millor equip

Per la seva banda, el Regal FC Barcelona ha estat escollit millor equip català del 2010, i és que aquest ha estat un any de molt èxit per a l’equip de Xavi Pascual gràcies a les victòries de l’Eurolliga, Copa del Rei, Supercopa d’Espanya i Lliga Catalana.

L’altra presència blaugrana en la 14a Festa de l’Esport Català serà la del mític exporter d’handbol David Barrufet, ara membre de l’apartat jurídic del club, que rebrà el premi honorífic Esperit Esportiu per la seva llarga i fructífera carrera.

Fuentes i Màrquez, premiats

El fa poc proclamat campió del Món de 125cc, Marc Márquez, veurà recompensada la seva excel•lent temporada amb el premi al millor esportista revelació català, i és que amb només 17 anys ja ha escrit la seva primera pàgina daurada en la història del motociclisme.

En categoria femenina, la millor esportista del 2010 ha estat Andrea Fuentes, membre de l’equip espanyol de natació sincronitzada i líder del mateix en els Europeus de Budapest (Hongria) passats, on va aconseguir quatre medalles, en substitució de la també catalana Gemma Mengual.Nou comentari