Món Esport
Cara o creu a Europa per un dels modestos de l’hoquei català
  • CA

L’equip d’hoquei de Mataró, un dels modestos de l’Ok Lliga, ha acabat una temporada agredolça. Els nois que entrena l’asturià Ivan Sanz han perdut la categoria i han descendit a la primera divisió però, paral·lelament, han guanyat l’edició d’enguany de la copa CERS, la segona competició europea amb més transcendència. Aquest títol, que va alçar ahir l’equip del Maresme en derrotar al Lloret per 2 a 1, oficialment permetria als maresmencs disputar la Copa d’Europa l’any vinent, però el conjunt de Sanz es troba en una situació insòlita que deixa el seu futur a l’aire. I és que el fet d’haver perdut la plaça al divisió d’honor pot deixar el conjunt català sense la opció de disputar la màxima competició europea la pròxima temporada.

Serà la Federació Internacional de Patinatge qui decidirà els pròxims dies el futur del Mataró, que podria afrontar una temporada 2009-2010 jugant a la Primera Divisió (segona categoria de l’hoquei patins) i disputant partits contra els grans d’Europa. Alguns equips històrics, però, ja han manifestat  la seva disconformitat de jugar contra un recent descendit.

Tal i com recorden entrenador i un dels jugadors més destacats del conjunt del Maresme, Ferran Formatjé, “no ha estat una temporada fàcil”. L’equip no cobra des del 15 de març i, en lliga, només ha guanyat tres partits dels 15 jugats a casa. Malgrat tot, els conjunts catalans tenen l’hegemonia a Europa on han aconseguit 20 títols en una dècada i el Mataró ha demostrat, amb la copa CERS, que Catalunya continua sent un dels bressols de l’hoquei patins.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa