Món Esport
Borislav Stankovic, exsecretari general de la FIBA, mor als 94 anys

Borislav Stankovic, antic secretari general de la FIBA i una de les figures més influents en la història del bàsquet europeu, ha mort aquest divendres als 94 anys a Belgrad (Sèrbia), segons ha informat l’emissora local RTS. Stankovic va ser un dels fundadors de l’escola iugoslava de bàsquet que va dominar l’escena europea i mundial a partir dels anys 70 i durant pràcticament tres dècades.

També se li atribueix la primera cistella anotada en un Mundial de bàsquet, a Argentina l’any 1950. Veterinari per vocació, després d’acabar la seva carrera com a jugador va ser entrenador i directiu. Entre el 1976 i el 2002, va ser el secretari general de l’organització mundial de bàsquet FIBA.

A més, Stankovic també va contribuir a establir vincles entre l’NBA i el bàsquet europeu. Va aconseguir, de fet, que els jugadors de la millor lliga de bàsquet del món participessin en els Jocs Olímpics i formessin el Dream Team nord-americà que va guanyar l’or l’any 1992 a Barcelona. Va ser inclòs en el Saló de la Fama de Bàsquet nord-americà el 1991 i en el Saló de la Fama de la FIBA el 2007.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa