Borislav Stankovic, exsecretari general de la FIBA, mor als 94 anys

Va ser una de les figures més influents en la història del bàsquet europeu

Borislav Stankovic, antic secretari general de la FIBA i una de les figures més influents en la història del bàsquet europeu, ha mort aquest divendres als 94 anys a Belgrad (Sèrbia), segons ha informat l’emissora local RTS. Stankovic va ser un dels fundadors de l’escola iugoslava de bàsquet que va dominar l’escena europea i mundial a partir dels anys 70 i durant pràcticament tres dècades.

També se li atribueix la primera cistella anotada en un Mundial de bàsquet, a Argentina l’any 1950. Veterinari per vocació, després d’acabar la seva carrera com a jugador va ser entrenador i directiu. Entre el 1976 i el 2002, va ser el secretari general de l’organització mundial de bàsquet FIBA.

A més, Stankovic també va contribuir a establir vincles entre l’NBA i el bàsquet europeu. Va aconseguir, de fet, que els jugadors de la millor lliga de bàsquet del món participessin en els Jocs Olímpics i formessin el Dream Team nord-americà que va guanyar l’or l’any 1992 a Barcelona. Va ser inclòs en el Saló de la Fama de Bàsquet nord-americà el 1991 i en el Saló de la Fama de la FIBA el 2007.

Nou comentari