Món Esport
Bastianini, campió de Moto2 i Morbidelli, subcampió de MotoGP
  • CA

El motociclisme ha tancat l’any 2020, un dels més atípics de la seva història, al Gran Premi de Portugal. La pandèmia del coronavirus que ha capgirat el món sencer també ha afectat aquest esport, però el curs per fi està acabant i ja se’n poden evaluar els resultats. El més destacat, però, ha estat que hi ha hagut menys curses de l’habitual, que totes han estat a Europa i que pràcticament no hi ha hagut públic a les graderies dels circuits.

Després del triomf de Joan Mir a MotoGP, quedaven ja poques coses per decidir-se a la categoria reina. Una d’elles, força important, era el subcampionat. Se’l jugaven el català Àlex Rins i l’italià Franco Morbidelli i, finalment, el pilot nascut a Roma s’ha acabat imposant gràcies a la tercera posició que ha aconseguit. Així doncs, el barceloní ha acabat tercer de la general. Pel que fa a la resta de catalans, Pol Espargaró ha estat el cinquè millor pilot de l’any, Maverick Viñales el sisè, Àlex Márquez catorzè i Aleix Espargaró dissetè. Cal recordar que el favorit, Marc Márquez, no ha pogut ni puntuar després de patir una greu lesió al primer Gran Premi.

Pel que fa a la categoria de plata, encara s’havia de decidir qui seria el guanyador del títol mundial. Sense cap català entre els candidats, l’italià Enea Bastianini ha acabat aconseguint el preuat guardó. A la general, l’han seguit Luca Marini i Sam Lowes, empatats a punts. Els dos únics catalans de Moto2, els barcelonins Xavier Vierge i Édgar Pons, han acabat en els llocs 10 i 26 respectivament. Com ja s’havia conegut prèviament, el guanyador de Moto3 ha estat el gironí Albert Arenas.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa