Món Esport
El bàsquet català, imparable a Europa
  • CA

Nova gran jornada europea de bàsquet. Els tres equips catalans, el Manresa, el Barça i la Penya, han jugat el mateix dia i han guanyat els seus respectius partits. Aquest 3/3, però, ja no s’ha de veure com una anomalia, perquè els tres conjunts han aconseguit batre absolutament tots els seus contrincants a les seves respectives competicions europees. El Barça ha guanyat els sis partits que ha jugat d’Eurolliga, la Penya els dos d’Eurocup i el Manresa els tres de la Champions League.

Pinar Karsiyaka 67-72 Manresa

Els de Pedro Martínez han visitat terres turques amb les expectatives altes després d’haver guanyat els dos primers partits de la Basketball Champions League que havien jugat. Els primers minuts, però, han estat difícils per als catalans, que han vist com el Pinar Karsiyaka, finalista l’any passat d’aquesta competició, marxava al marcador. Tanmateix, la reacció bagenca no ha trigat a aparèixer i han atrapat ràpidament els locals. Amb un darrer quart molt igualat, als manresans els han tremolat menys les mans i s’han endut una victòria que els deixa pràcticament classificats per a la pròxima ronda. Luke Maye ha estat el jugador més destacat, amb 19 punts de valoració i fregant la doble figura.

Fenerbahce 74-76 Barça

El Barça s’ha convertit en el rival a batre a Europa, ja que de moment no ha perdut cap partit, ni a l’Eurolliga ni a l’ACB, i es passeja pel continent amb solvència. El Fenerbahce ha volgut sorprendre els de Sarunas Jasikevicius amb un primer parcial molt contundent liderat per Jan Vesely, però els blaugranes han reaccionat positivament. El segon quart ha estat culer i el marcador s’ha igualat, fins al punt d’arribar a un final d’infart. Nikola Mirotic, que ha fet el seu pitjor partit aquesta temporada, s’ha redimit amb una cistella guanyadora a l’últim segon. Més enllà d’ell, Nick Calathes, Brandon Davies i Cory Higgins han rendit a un altíssim nivell.

Penya 73-56 Hamburg

Si els partits del Barça i el Manresa han estat igualats i suats, la Penya no ha tingut tantes dificultats. Els badalonins s’han imposat amb claredat a l’Hamburg, gràcies, sobretot a les grans defenses del segon i el darrer quart. Impressionen els registres de Guillem Vives, qui ha estat l’MVP amb un gran 23 de valoració, anotant només dos puntets. Les seves vuit assistències repartides i les nou faltes que ha provocat han estat claus per entendre aquestes xifres. Ante Tomic i Vladimir Brodziansky també han estat actors molt importants en el triomf verd-i-negre.



Més notícies
Lluís Miquel Venteo, a la porta de les oficines del Barça | Europa Press
L’excap de l’ARRO a Barcelona fitxa pel Barça
Notícia: L’excap de l’ARRO a Barcelona fitxa pel Barça
Comparteix
L'inspector Lluís Miquel Venteo treballarà a les ordres del comissari Ferran Lòpez
L'antiga seu de Ciutadans, al carrer Balmes | Wikimedia
L’Espanyol obrirà una botiga a l’antiga seu de Ciutadans a Barcelona
Notícia: L’Espanyol obrirà una botiga a l’antiga seu de Ciutadans a Barcelona
Comparteix
Serà la quarta RCDE Store de Barcelona i la seva àrea metropolitana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa