Món Esport
Barcelona, candidata als Jocs Olímpics d’Hivern del 2022
  • CA

Barcelona vol tornar a ser olímpica. L’alcalde Barcelona, Jordi Hereu, ha anunciat aquest matí des del Museu Olímpic de Barcelona la voluntat de la ciutat de ser candidata a seu dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern del 2022. El socialista considera que la capital catalana parteix d’una bona posició perquè compte amb “avals de pes”, equipaments suficients i el “llegat de Barcelona’92”.

També ha assegurat que des de la nova normativa del COI per escollir seu dels Jocs d’Hivern, malgrat Barcelona sempre es presenta com a ciutat Mediterrània, “no existeix cap condicionant tècnic que impedeixi aquesta iniciativa”. I s’ha mostrat convençut que la ciutat és capaç de presentar una “candidatura econòmicament sostenible”, “solvent i potent” i convertir això en “un projecte de país” que “tingui repercussió en les infraestructures i els transports”.

Barcelona però no és l’única ciutat de l’estat que vol ser candidata a acollir els Jocs d’Hivern del 2022, Saragossa-Jaca també vol ser seu olímpica. Segons el calendari presentat, el juny del 2013 el comitè espanyol haurà de triar entre una de les dues ciutats, ja que només s’accepta una candidatura per país-.

I, finalment, l’octubre del 2015 l’entitat donarà a conèixer la seu. Aleshores, si Barcelona arribes a la final la principal rival a superar seria segons els pronòstics la ciutat alemanya de Munich. Un camí llarg que no preocupa Hereu que ha afirmat que “la ciutat creix davant els somnis”.

Altres ciutats catalanes s’afegeixen com a subseus a la candidatura de Barcelona per als Jocs Olímpics d’Hivern de 2022

La Seu d’Urgell és una de les ciutats aspirants a aconseguir la segona seu dels Jocs Olímpics d’Hivern. L’alcalde del municipi, Albert Batalla, ho ha fet saber aquest matí a l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, mitjançant una trucada telefònica. En les properes setmanes, Hereu i Batalla tenen previst reunir-se per tractar aquest tema.

Per la seva part, el síndic d’Aran, Francesc Boya, també ha manifestat la voluntat de formar part de la candidatura de Barcelona. Segons Boya “un projecte d’aquestes característiques no s’entén sense la Val d’Aran, ni el conjunt del Pirineu català”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa