Barcelona buscarà espais tancats per instal·lar pantalles gegants durant el Mundial

Una iniciativa de Cs i del PP insten el govern local a poder seguir els partits de la selecció espanyola durant l'esdeveniment

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que veu “factible col·laborar” amb la plataforma Barcelona con la Selección “per trobar un espai tancat” des d’on seguir els partits de semifinals i finals de la selecció espanyola durant el Mundial de Rússia de futbol que se celebrarà entre el 14 de juny i el 13 de juliol. Així ho ha expressat la comissionada d’Esports, Marta Carranza, després de descartar instal·lar pantalles gegants a Maria Cristina, tal com es va fer durant el Mundial de 2010, perquè “els resultats no van ser positius”. Carranza ha assegurat que després dels partits es van produir “aldarulls” i “violència” a la zona. Aquesta resposta per part del govern arriba després d’una iniciativa de Cs i del PP per poder “aconseguir una cosa que és normal” tal com ha afirmat la regidora de la formació taronja, Marilén Barceló, com és que els barcelonins tinguin un lloc des d’on seguir la selecció espanyola.

De tota manera, la comissionada d’Esports ha respost que el govern no ha “assegurat un espai municipal” i ha matisat que el paper de l’Ajuntament serà el de “col·laborar” amb la plataforma per trobar un local que “reuneixi les condicions de seguretat”. Així mateix, Carranza també ha avançat que la plataforma Barcelona con la Selecció haurà d’assumir “les despeses de tramitació” que comportarà aquesta instal·lació provisional.

Tot i així, els dos grups han agraït el canvi de postura del govern. De fet, la portaveu del PP, Àngeles Estaller, ha recordat que la seva formació havia proposat “moltes vegades” poder trobar aquesta col·laboració però el prec sempre “era rebutjat”. Així mateix, Estaller ha deixat clar que ella va anar a veure els partits d’Espanya a Maria Cristina durant el Mundial del 2010 i no recorda incidents, tot i quedar-se “fins a ben entrada la nit”. Tot i així, ha volgut treure ferro a l’assumpte garantint que “vol repetir” aquell ambient de “celebració”.

Més informació

Nou comentari