L’Eurolliga passa factura al Barça (95-105)

Aconseguir ser els segons classificats de l’Eurolliga i meravellar Europa jornada rere jornada havia de tenir un preu. Després de la gran victòria davant del Panathinaikos de divendres passat, el Barça ha pagat car el cansament i ha perdut al Palau Blaugrana davant d’un Unicaja de Màlaga molt rocós i coral (95-105). El gran partit de Tomic, amb 20 punts, i el de Mirotic, amb 17, no han estat suficients per aturar la insistència andalusa que no ha deixat ni un moment de respir als blaugrana. L’MVP del partit ha estat Josh Adams, del Màlaga, que ha anotat 19 punts i ha fet un 22 de valoració.

El duel ha començat amb un Unicaja deixant clares les seves intencions. En el primer quart han anotat 25 punts, marcant la gran tendència anotadora amb la qual acabarien finalitzant el partit. Abrines ha pogut aguantar el marcador per part del Barça anotant 11 punts amb dos triples i una esmaixada inclosa. El segon període s’ha iniciat amb el resultat de 22-25 i en algun moment ha semblat que els blaugrana podien capgirar el duel. De fet, han aconseguit un màxim avantatge de vuit punts i han marxat cinc per sobre al descans (56-51).

En la segona meitat, un parcial d’inici de 0-7 favorable als malaguenys ha suposat l’inici del final pel Barça. Malgrat que els de Pesic han anat fent un estira-i-arronsa en el marcador amb l’Unicaja, un triple de Brizuela sobre la botzina del tercer quart ha fet que els de Luis Casimiro iniciessin l’últim període amb dos punts d’avantatge. El partit s’ha decidit en les primeres jugades del darrer quart, quan, en menys de dos minuts, l’Unicaja ha marxat de 12 punts en el marcador. El Barça s’ha intentat reenganxar i ha arribat a posar-se a sis punts, però el Màlaga ha continuat amb el seu encert per superar la marca dels 100 i acabar amb deu punts d’avantatge

Tercera derrota dels blaugrana en Lliga, que els situa en segona posició, compartint aquesta plaça amb el Saragossa i a només una victòria del Reial Madrid. El pròxim partit europeu del Barça serà dimarts al Palau davant del Lió-Villeurbanne, un dels equips revelació de l’Eurolliga. En Lliga, diumenge vinent viurem un derbi a l’Olímpic de Badalona davant del Joventut