El Barça torna al camí de la victòria a Europa al ritme de Mirotic (86-93)

Si Nikola Mirotic està encertat, el Barça té molt poques possibilitats de perdre un partit. Per molt difícil que sigui. El conjunt blaugrana s’ha reconciliat amb la victòria a l’Eurolliga i ha aconseguit la seva sisena victòria en set partits a la pista del Zalgiris Kaunas gràcies a una actuació pràcticament impecable de la seva estrella, que ha finalitzat el compromís amb 24 punts i sis rebots (86-93).

La primera part ha tingut color blaugrana. Els culers han dominat els dos primers quarts del duel amb solvència i ha aconseguit traslladar la seva superioritat al marcador, encara que la diferència final no ha estat abismal (40-47). El joc interior visitant ha destrossat els Lituans, i prova d’això ha estat que durant els vint minuts inicials el Zalgiris ha agafat 10 rebots i el Barça 23. No només Mirotic ha sumat en aquest aspecte; Tomic i Oriola també han estat decisius a la pintura. Els de Pesic s’imaginaven una represa tranquil·la.

La mà de Jasikevicius, no obstant això, s’ha notat sobre la pista. L’entrenador dels locals, també exjugador blaugrana, ha aconseguit que els seus jugadors endurissin la seva defensa i obliguessin els seus rivals a suar de valent per qualsevol punt que pretenguessin anotar. En cinc minuts i mig, el Barça només ha fet dos punts. I el Zalgiris ho ha aprofitat, gràcies a un Zach LeDay força entonat, per retallar distàncies de cara als deu minuts finals, que han estat decisius. Llavors, però, el Barça ha tornat a ser superior al seu contrincant i no ha negociat el triomf.

Més enllà del partit d’aquest divendres, el Barça té un mes de novembre carregat de partits, sobretot a l’Eurolliga. Abans que s’acabi el mes, els de Pesic disputaran quatre compromisos de la màxima competició continental que serviran per analitzar en quin moment de la resurrecció es troba el club català, que primer viatjarà a Madrid i després rebrà, al Palau Blaugrana, el Fenerbahce Istambul, el Maccabi Tel Aviv i el CSKA de Moscou. Excepte els turcs, els altres tres conjunts es troben en zona de play-off. No serà fàcil.