El Barça, a un pas de les semifinals de l’ACB (81-75)

El Barça ha guanyat tres partits de tres en la fase final de la Lliga Endesa. El Baskonia ha estat la darrera víctima dels d’Svetislav Pesic, que han estat superiors durant tot el duel (81-75). Adam Hanga ha estat clau per la victòria dels blaugrana, amb 15 punts i un munt d’intangibles, mentre que Shields, amb 26 punts, ha estat el millor dels bascos.

La primera part del partit, ja de domini culer, ha estat protagonitzada per Higgins i Mirotic, que han estat millors que Shields i Henry, els dos líders del Baskonia. Tot i l’avantatge blaugrana, el final dels dos quarts inicials ha deixat els de Pesic amb mal gust de boca, ja que Mirotic, la gran estrella del Barça, ha marxat lesionat. Res greu, a priori, ja que ha pogut tornar més endavant.

El tercer quart ha mantingut la tònica dels anteriors, però a l’inici del darrer, el Baskonia ha fet una temptativa d’apropar-se al marcador. Aquí és on ha entrat la importància de Hanga, qui ha estat especialment efectiu des de la línia de tres punts i ha acabat decantant el partit a favor dels culers. El Barça s’ha d’enfrontar encara a Bilbao i Tenerife, però l’accés a les semifinals està pràcticament garantit, ja que són, probablement, els dos rivals més assequibles del quadre del Grup A.