El Barça estrena la fase final de l’ACB amb una victòria en el derbi català (96-92)

El Barça de bàsquet ha estrenat la fase final frenètica de la Lliga Endesa amb una victòria treballada contra el Joventut (96-92). Els de Pesic han anat per davant al marcador durant tot el derbi català, que ha donat el tret de sortida a la represa de la màxima competició de bàsquet estatal, però la Penya no ha abaixat els braços en cap moment i ha lluitat fins al final. Malgrat la victòria, els blaugrana han rebut un toc d’atenció considerable: el nou format no concedeix marge d’error i, en conseqüència, és imprescindible que no es produeixen moments de desconnexió.

Un parcial inicial de 16 a 2 a favor del Barça ha previst una tarda inaugural tranquil·la per als culers, però el Joventut s’ha sabut refer abans del primer quart tot i que no ha pogut comptar amb Prepelic, baixa d’última hora per una sobrecàrrega al bessó esquerre. El conjunt blaugrana, sense Delaney (rescissió de contracte), Pau Ribas (baixa per paternitat) ni Thomas Heurtel (decisió tècnica) però amb Kevin Pangos –que ha tornat a tenir minuts després de molts mesos sense aparèixer a escena– ha donat continuïtat a la seva bona posada en escena amb un segon quart dominador. En el descens, el marcador era molt favorable als culers: 44-30.

El Barça ha continuat prement l’accelerador en el tercer quart i han arribat als deu minuts finals amb disset punts de marge respecte al Joventut. Al ritme de Nikola Mirotic (16 punts), Víctor Claver (12), Cory Higgins (11) i Adam Hanga (11), els de Pesic han sentenciat el partit. Llavors, no obstant això, s’han ajuntat la desconnexió blaugrana i la il·lusió verd-i-negra per dibuixar un tram final de partit molt ajustat. Els badalonins s’han arribat a situar a només dos punts dels culers gràcies a l’aportació ofensiva de Conor Morgan (21) i Alen Omic (14), però Mirotic, des de la línia de tirs lliures, ha evitat que la reacció de la Penya tingués conseqüències nefastes per a l’equip que lidera i el derbi català s’ha acabat decantant a favor dels interessos barcelonins.