El Barça frena la sagnia a Istanbul (74-80)

Resurrecció a Istanbul. El Barça ha assaltat la pista del Fenerbahçe, ha trencat la mala ratxa a Europa i s’ha tornat a col·locar entre les quatre primeres posicions de la classificació de l’Eurolliga, les que atorguen avantatge de camp en els quarts de final. Els de Pesic no han necessitat la millor versió de Nikola Mirotic, que ‘només’ ha anotat 12 punts, encara que ha capturat 11 rebots, per aconseguir la catorzena victòria de la temporada a la màxima competició continental entre clubs.

El Barça no tenia marge per a les lamentacions. Menys de 48 hores després d’encaixar la tercera derrota consecutiva a Europa i la quarta desfeta en els cinc compromisos blaugrana del 2020, els de Pesic visitaven la pista del Fenerbahçe d’Istanbul amb la necessitat de frenar la sagnia. Els turcs, que havien començat força malament la temporada, arribaven al compromís en bona dinàmica després de tres triomfs en les darreres tres jornades a l’Eurolliga. L’escenari no era, ni de bon tros, el més adient per a la resurrecció. Però és precisament en aquests pavellons en els quals un equip que pretén ser candidat al títol ha de demostrar que mereix ser-ho.

El conjunt culer ha fet un cop de puny sobre la taula amb un primer quart espectacular. El marcador amb el qual han finalitzat els deu primers minuts (12-24) ho evidencia a la perfecció. Al ritme de Claver, el Barça s’ha sobreposat a l’elevada intensitat del Fenerbahçe i ha aconseguit un avantatge més que considerable. Les sensacions eren molt bones. Semblava que, si tot continuava igual, els catalans no passarien massa ensurts per tancar definitivament la ferida. Els turcs, però, els han recordat que tota victòria a l’Eurolliga s’ha de suar de valent; en el segon quart, Nikola Kalinic, James Nunnally, Nando De Colo i Kostas Sloukas han fet un pas endavant, els locals encara han endurit més la seva defensa i els àrbitres ho han permès i el partit ha marxat al descans completament igualat (39-42).

El Barça, no obstant això, només ha deixat que el seu rival s’avancés al marcador una vegada (64-63); en la segona meitat ha recuperat el seu bon ritme de joc i, a més, han aparegut Brandon Davis i Malcolm Delaney per evitar la remuntada del Fenerbahçe. D’aquesta forma, els de Pesic han aconseguit aturar en sec la mala ratxa de tres derrotes consecutives i han tornat a celebrar un triomf, el segon de l’any, per instal·lar-se en la tercera posició de l’Eurolliga amb 14 victòries i sis derrotes.