El Barça, classificat per a les semifinals de l’ACB com a primer de grup (73-85)

El Barça ja és semifinalista de la fase final de la Lliga Endesa després de superar el Retabet Bilbao Basket (73-85) en la quarta jornada de la fase de grups. Svetislav Pesic ha donat descans a Nikola Mirotic però el conjunt blaugrana ha mantingut la seva condició d’invicte. Per moments, semblava que la jugada podia sortir-li malament al tècnic blaugrana, però Pierre Oriola s’ha encarregat de liderar l’equip. L’aler-pivot de Tàrrega ha acabat el partit amb 23 punts i 9 rebots per a un 29 de valoració.

El Barça ha arribat a guanyar de 16 punts en l’últim parcial (63-79) després d’una cistella d’Oriola, però ha estat un partit plàcid per als catalans. De fet, el Bilbao no s’ha rendit i amb un parcial de 9-0 ha tornat a retallar la distància a set punts (72-79). Però el Barça ha respost, ràpid i contundent, per segellar la victòria i el bitllet a semifinals com a líder del seu grup. Quatre duels, quatre triomfs. Però ha hagut de treballar de valent per superar un Bilbao Basket que sabia que la derrota els deixava fora i que ha volgut vendre cara la seva pell. El resultat al descans era molt ajustat (33-34).

El tercer parcial ha començat igualat però un conjunt de faltes i tècniques als bilbaïns ha permès al Barça agafar un lleuger avantatge en la qual ha estat còmode i, amb una defensa de gran nivell i una lleugera millora anotadora, s’ha escapat en el marcador. Pierre Oriola, agafant galons, amb Adam Hanga més còmode que mai com a base i un joc col·lectiu, el Barça ha trobat el camí cap al triomf. Sense dubte, el duel s’ha trencat després del descans quan el Retabet Bilbao s’ha cansat de remar a contracorrent. El Barça s’ha anat enrocant i fent fort. L’últim parcial, per evitar dubtes, ha estat de 17-24.