Una atleta canvia de nacionalitat per un cas d’assetjament sexual

La corredora de bobsleigh Kaillie Humphries rep el permís per deixar de competir amb el Canadà i fer-ho amb els Estats Units

La doble campiona olímpica de bobsleigh Kaillie Humphries ha rebut el permís per canviar la seva lleialtat pel Canadà per la dels Estats Units després de denunciar a un tècnic per assetjament sexual, segons ha confirmat la federació canadenca en un comunicat. L’esportista de 34 anys, que va guanyar l’or en els Jocs Olímpics d’Hivern de Vancouver del 2010 i els de Sotxi del 2014 i un bronze als de Pyeongchang del 2018, havia presentat una denúncia per assetjament contra un entrenador canadenc l’any passat, i ha lamentat la manera en la qual s’ha portat el cas.

El seu matrimoni amb un estatunidenc la permet competir amb el país nord-americà. “La Junta de Directors de Bobsleigh Canada Skeleton ha decidit acceptar la sol·licitud de Kaillie per abandonar el nostre programa. Aquesta no ha estat una decisió fàcil, ni la prenem a la lleugera. Valorem curosament tots els factors rellevants en aquesta important i complexa decisió d’alliberar a una esportista amb potencial de medalla per marxar a un dels nostres principals competidors”, ha assenyalat la federació canadenca en el comunicat.

Més informació

Nou comentari