Coronavirus: diversos tenistes es neguen a jugar l’US Open

Ashleigh Barty i Nick Kyrgios no consideren que els Estats Units siguin un país segur pel que fa a la pandèmia

A finals d’agost s’ha de jugar un dels tornejos més importants del tenis mundial. Es tracta de l’US Open, un dels quatre Grand Slams que existeixen, i serà el primer que es disputi després de la pandèmia del coronavirus. La competició es juga als Estats Units, un dels països més colpejats per la Covid-19 i que encara es troba en una situació crítica. Tot i això, el pla és tirar endavant l’US Open i que tingui lloc entre els dies 31 d’agost i 13 de setembre.

A tot això però, ja hi ha hagut dos tenistes que s’han negat a participar-hi. El cas més rellevant és el de la número 1 del rànquing WTA, l’australiana Ashleigh Barty. La jove tenista de 24 anys, guanyadora del Roland Garros i finalista de l’Open dels Estats Units l’any passat, no considera que sigui adequat anar a jugar a Amèrica. “No em sento còmoda posant-nos en risc”, ha afirmat.

A la seva acció s’hi ha sumat el seu compatriota Nick Kyrgios. El tenista australià, de la mateixa edat que Barty, ha pres aquesta decisió, diu, per solidaritat i responsabilitat amb els milers de persones que perden la vida dia a dia per culpa d’aquesta pandèmia. “Em fa molt mal no participar a l’US Open”, ha explicat, “però ho faig per a la gent, per a tots vosaltres”.

Més informació

Nou comentari