Món Esport
Arriba al Pol Sud el primer català sense assistència externa
  • CA

L’empresari i aventurer Albert Bosch ha arribat al Pol Sud aquest vespre a les 19.50 hores després de 66 dies i 1.200 quilòmetres de travessa. En els últims dos dies l’aventurer ha caminat 64 quilòmetres i ha dormit tres hores per encarar aquest dimecres la recta final. La gesta converteix l’alpinista en el primer català que arriba al paral·lel 90 i en el primer de l’Estat que ho aconsegueix sense assistència externa de cap tipus.

Bosch ha fet pràcticament tot el trajecte en solitari després que el seu company d’expedició, Carles Gel, abandonés l’expedició per una lesió.

El seguiment dels últims quilòmetres fins al Pol Sud han convertit l’etiqueta #FelicitatsAlbertBosch en la més comentada a Twitter a Catalunya entre la una i les dues de la tarda, amb nombroses mostres de suport i missatges d’ànim.

Primer català absolut i primer de l’Estat sense assistència

Bosch ha estat el primer català que ha creuat l’Antàrtida des de la Costa fins al Pol, una de les expedicions més dures i mundialment reputades. També ha estat el primer alpinista de l’Estat que ho ha aconseguit sense cap tipus d’assistència externa i servint-se exclusivament dels seus propis mitjans.

D’aquesta manera, l’aventurer ha superat el repte desplaçant-se amb esquís i arrossegant un trineu de més de 130 quilos a temperatures d’entre -5 i -42 graus en etapes de 10 hores diàries.

Empresari de professió i aventurer de vocació, Albert Bosch (Sant Joan de les Abadesses, 1966) ha participat al Dakar en vuit ocasions, ha completat el Projecte 7 Cims, consistent a escalar els cims més alts de cada continent (2006-2010) i ha participat en més de 100 curses de diferents disciplines d’esports extrems.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa