Món Esport
Arrenca la Premier League 2016-17: la lliga de les banquetes
  • CA

La Premier League centrarà, aquesta temporada, bona part de les mirades del món del futbol. Els millors tècnics, els més innovadors i exitosos de l’última dècada, seran a les illes britàniques dirigint els clubs més potents i rics del Regne Unit, en una competició que intentarà sumar a la mística ja habitual dels estadis una qualitat futbolística i una proposta de joc perdudes durant els darrers anys.

 

Als fitxatges mediàtics de Paul Pogba, John Stones, Zlatan Ibrahimovic, Ilkay Güngodan, Leroy Sané, Mitchy Batsuhayi, Henrikh Mkhitaryan o el mateix Nolito, s’hi uneix l’arribada a la prestigiosa lliga anglesa d’entrenadors de renom mundial com Pep Guardiola o Antonio Conte i el retorn del sempre excèntric -i en ocasions arrogant- José Mourinho, aquesta vegada en un club caracteritzat per la seva elegància i distinció internacional. El tècnic català vol reformular el futbol anglès, demostrar que la seva idea de joc segueix vigent i que és perfectament capaç d’implantar-la en una lliga sempre tancada, física i intensa. El Manchester City -Ferran Soriano i Txiki Begiristain- l’ha esperat durant anys i ha apostat pel futbol de posició, de toc i de paciència. Tot un repte.

 

Conte arriba a un Chelsea ple de vicis. Després de transformar la Juventus i dur-la al cim del futbol italià i de signar una gran Eurocopa amb la selecció azzurra, l’entrenador de Lecce vol reconduir la dinàmica d’un club relaxat des de la consecució de la Lliga de Campions del 2012, amb Roberto Di Matteo a la banqueta. Ni el mateix Mourinho va aconseguir canviar la mentalitat competitiva de jugadors com Cesc Fàbregas -qui hauria de ser el líder-, Nemanja Matic, Eden Hazard o el mateix Pedro Rodríguez, campió de tot amb el Barça.

 

Va arribar a mitja temporada, però ja va plantar les bases del seu model de joc. Jürgen Klopp, aquell gran aficionat del futbol amb capacitats d’ordenar un equip utilitzant desequilibris tàctics, afronta la seva primera temporada completa al capdavant del Liverpool, havent destrossat el Barça de Luis Enrique a la pretemporada i havent retornat als aficionats d’Anfield una confiança dissipada després des de l’últim gran títol, la Champions League del 2005.

 

Al seu costat, tècnics de la categoria d’Arsène Wenger, que no disposarà de cap altra oportunitat a l’Arsenal; Mauricio Pochettino, que provarà de repetir la gran temporada passada amb el Tottenham; Claudio Ranieri, que tornarà a dirigir el Leicester City -el campió- sense cap tipus de pressió; o Ronald Koeman, que aplicarà una filosofia exitosa al Southampton amb el seu nou club, l’Everton.

 

Tots ells conformen el pòster atractiu de la nova Premier League, la lliga més prestigiosa del planeta i la que comença, precisament, aquest mateix cap de setmana, amb totes les mirades situades a les banquetes dels preciosos i sempre plens estadis.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa