Arda es guanya el lloc de Messi

El turc ha fet mèrits per tenir un lloc a l'onze inicial, com a mínim, fins que torni l'argentí

Arda Turan és un home nou. Els sis mesos d’inactivitat per culpa de la sanció FIFA van minvar el turc la temporada passada i van arribar a posar en dubte la seva continuïtat al Barça, un cop va arribar André Gomes a l’equip. “Compto amb Arda i confio moltíssim en ell”, va afanyar-se a dir Luis Enrique a principi de temporada. El faquir de Bayrampasa és el jugador que més en forma ha arribat de vacances, apuntaven des del cos tècnic.“Estic molt content amb ell, no és fàcil adaptar-se i ara està al nivell de sempre: ajudant jugui d’inici o surti des de la banqueta”, explicava Luis Enrique just després del partit a Mönchengladbach.

Aquest dimecres, Arda va ser el motor del conjunt blaugrana, ofegat amb Alcácer i Suárez en punta i Neymar per dins. Turan va sortir mitja hora de la mà de Rafinha i l’equip va tornar al clàssic 4-3-3. El faquir va agafar les regnes de l’equip i va capgirar el matx. “Som-hi Arda, anem cap a dins, a fer el gol”, li va demanar Luis Enrique abans de saltar al camp. Dit i fet. Al cap de cinc minuts de trepitjar la gespa del Borussia Park, Arda va aprofitar una assistència de Neymar per superar amb una preciosa canonada el porter Sommer. El puny del turc es va alçar al cel de Mönchengladbach amb ràbia, amb força, reivindicant un lloc a l’onze inicial.

 

Picant a les portes de la titularitat

 

Arda ho va fer tot bé: un gol, 12 passades bones i només una de dolenta, capgirant la tendència de l’equip i revifant els jugadors culers. La fiabilitat d’Arda amb la pilota als peus és inigualable: té una mitjana de més del 90% de passades encertades. N’ha realitzat 297 aquesta temporada. És una assegurança de vida que Arda canalitzi el joc del Barça. “Jo treballo per a l’equip”, assegura el jugador blaugrana, que ha participat en la majoria  dels partits del que portem de temporada, bé sigui d’inici o sortint des de la banqueta. Porta cinc gols en 539 minuts dividits en 9 partits, sis d’ells jugant de titular. L’any passat va marcar-ne dos en vint-i-dos.

Arda va revolucionar el partit i esberla el debat de la banda esquerra: qui ha de substituir Messi mentre l’argentí no hi sigui? Arda guanya la partida als companys. El seu rendiment recorda al del jugador de l’Atlètic. 

Nou comentari