El Club Joventut de Badalona ha anunciat el fitxatge del pivot croat de 33 anys Ante Tomic per a les pròximes dues temporades. El que va començar com un rumor optimista s’ha convertit en una realitat molt il·lusionant per als seguidors de la Penya, que veuen com un dels millors jugadors tècnics d’Europa s’incorpora al seu equip. Tomic procedeix del Barça, on hi havia jugat durant vuit temporades i havia arribat a ser capità.

Aquest és el segon jugador que canvia el blaugrana pel verd-i-negre durant aquest mercat de fitxatges estival. El primer va ser Pau Ribas, qui tornava a casa després de molts anys, i ara Tomic no s’allunya gaire del Palau Blaugrana per continuar vinculat a la ciutat de Barcelona, on hi ha fet arrels. El pivot croat s’hauria de convertir en la gran estrella del conjunt badaloní, ja que, per molt que la intensitat no sigui el seu fort, la seva classe i la seva tècnica el situen entre els millors cincs d’Europa. 

La Penya serà el quart equip on hagi militat Ante Tomic. Va començar la seva carrera al seu país, al Zagreb, i el Reial Madrid el va descobrir el 2010 i així va iniciar la seva etapa al bàsquet estatal. Els blancs van acabar fent-lo fora de males maneres i el Barça el va rebre amb els braços oberts. Tomic s’ha convertit en una de les llegendes del Palau Blaugrana, però un cop ha acabat la seva era blaugrana, voldrà començar a escriure també una història d’èxits com a verd-i-negre.

El palmarès de Tomic no és el més extens, ja que ja coincidit amb èpoques de relativa sequera als clubs on ha jugat. Amb el Madrid només va poder aixecar una Copa i amb el Barça una Lliga, tres Copes i una Supercopa, així com set Lligues Catalanes. El reconeixement individual més important del pivot croat és l’MVP de l’ACB del 2009, mentre que també ha figurat en múltiples ocasions en els quintets ideals de la competició i també de l’Eurolliga.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa