Món Esport
Ángel María Villar, fora de la RFEF 29 anys després
  • CA

Ángel María Villar ja no és, des d’aquesta tarda, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol. El dirigent basc, que fou detingut el 18 de juliol i empresonat dos dies després per ordre del jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz, ha estat inhabilitat de manera oficial pel Consejo Superior de Deportes (CSD) durant un any, després que dilluns el Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) li obrís un expedient disciplinari per ser el principal responsable de l’Operació Soule de corrupció. Villar deixa de ser, després de 29 anys, president de la RFEF.

El mateix CSD s’ha pronunciat aquest dimarts i ha inhabilitat, també, el vicepresident econòmic de la RFEF, Juan Padrón, i el fill del fins ara president, Gorka Villar, empresonats juntament amb el màxim dirigent de la Federació i s’ha mostrat contundent amb la resta d’imputats en la trama.

 

Pedraz va decretar presó incondicional per a Villar i els seus companys a la Federació davant la “gravetat” dels delictes i davant la possibilitat que els detinguts puguin fugir de la justícia, “sobretot per la gran capacitat econòmica de què disposen”.

Dijous passat al matí, Ángel María Villar i el seu fill Gorka van declarar davant el jutge acusats de generar i cobrar comissions en la celebració de partits de la selecció espanyola de futbol. A més, també se’ls acusa dels delictes de corrupció entre particulars, falsedat documental, administració deslleial i apropiació indeguda. La declaració del president de la RFEF va durar gairebé dues hores.

 

Els investigadors creuen que Villar ha tingut tractes de favor cap a diversos dirigents de les federacions territorials que, amb la seva fidelitat, l’han mantingut en el càrrec durant 29 anys. Aquests tractes de favor apunten a la donació de diners de manera totalment arbitrària, en benefici d’algunes federacions i en perjudici d’altres.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa