Món Esport
Andressa Alves converteix el Barça en candidat a tot
  • CA

La Women’s Champions League té un nou candidat. Si la temporada passada, el Barça va ser a poques passes de disputar les semifinals de la màxima competició continental femenina, aquest any les sensacions i el joc que transmet el conjunt blaugrana fan omplir el pot de l’esperança i augmentar les expectatives d’èxit d’un equip fortament millorat. Amb només un gol encaixat i 24 d’anotats en set partits oficials, les de Xavi Llorens s’han convertit en candidates a competir per tots els títols.

La mala fortuna de la temporada passada i el final de curs complicat, amb l’eliminació als quarts de final de la Lliga de Campions davant el PSG amb un gol en els darrers instants a París, va provocar una inversió econòmica obligada per uns nous objectius. Durant l’estiu, el Barça ha incorporat les internacionals Line Roddik Hanssen, Andressa Alves i Leila Ouahabi (formada al club blaugrana), amb la voluntat de fer evolucionar el conjunt i convertir-lo guanyador.

 

Amb la defensa arreglada -la danesa Roddik al capdavant- i una davantera prou efectiva, al Barça li mancava un desequilibri a la zona de tres quarts de camp avui assolit amb la brasilera Alves. La dorsal ’22’ del primer equip va aconseguir el seu primer gol com a barcelonista aquest dimecres a la tarda, en un encallat i plujós partit de Champions League davant el Minsk, una competició que mai abans havia disputat, tot i procedir d’un dels clubs més prestigiosos de França, el Montpellier, superat darrerament per l‘Olympique de Lió i el PSG.

Andressa Alves s’ha adaptat al Barça com si hi hagués jugat tota la vida. En molt poc temps, en qüestió de dos mesos i de comptats entrenaments (va disputar els Jocs Olímpics), s’ha convertit en una peça clau en l’esquema de Xavi Llorens. Situada en una teòrica posició d’interior, Alves lidera l’equip amb una llibertat de moviments digna del millor Messi. És la primera en arremangar-se i recuperar pilotes al mig del camp i també la primera en crear, en iniciar la fase de construcció amb una visió panoràmica i una tècnica altament depurada.

 

La brasilera és el complement perfecte per a Jennifer Hermoso i Alexia Putellas, les golejadores de l’equip, una còmplice ideal per a que les davanteres pugin explotar les seves millors virtuts: el dribbling i el remat a porteria. Tant Jenni, com Alexia, ja s’han beneficiat de la qualitat d’Andressa que, davant el Minsk, va aconseguir perforar la porteria contrària per primera vegada des que vesteix els colors blaugrana. El Miniestadi va conèixer, en primera persona, la nova futbolista del Barça. Els aficionats que van apropar-se al petit estadi barcelonista es van enamorar de la nova adquisició, del nou tresor de l’equip femení. Una crack, una jugadora brillant que no té res a envejar-li als esportistes que trepitgen cada setmana el Camp Nou.

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa