Món Esport
André Gomes fa saltar el pressupost per a fitxatges
  • CA

Aquest dijous a la nit, el Barça ha fet saltar la banca. El fitxatge d’André Gomes, per 35 milions d’euros, no només ha provocat una saturació de migcampistes ofensius a la plantilla del primer equip, sinó que ha suposat una implosió del pressupost incial per fitxatges acordat per les parcel·les econòmica i esportiva de l’entitat.

Els 60 milions inicials, als quals se’ls havien de sumar les sortides de futbolistes, ja s’han convertit en 79,75 després de la incorporació del jugador del València, una despesa que augmentarà en el moment en el qual el Barça fitxi el davanter que la secretaria tècnica segueix buscant per completar el trident d’atac. El gol es paga car i, a hores d’ara, el club català no té més diners per trapassos.

Les vendes de Marc Bartra (8 milions) i Alen Halilovic (5 milions) li havien donat a l’equip un marge de 13 milions d’euros extres al pressupost inicial de fitxatges. És a dir, el Barça podia gastar 73 milions en incorporacions. A hores d’ara, la despesa puja fins als gairebé 80 milions i, segons va explicar Luis Enrique, la prioritat és completar la plantilla amb l’arribada un davanter suplent, capaç de compartir vestidor amb el trident, sabent que disposarà de pocs minuts, però també amb l’exigència d’aprofitar les oportunitats amb bones actuacions.

Aquest perfil de ‘9’ que busca el club no és barat. Un home d’àrea amb la garantia que disputi minuts de qualitat no es paga a preu de saldo, amb la qual cosa l’entitat catalana haurà de gratar-se la butxaca i ampliar, de nou, un pressupost que ja s’ha disparat.

L’altra possibilitat, difícil d’imaginar, és la sortida d’un futbolista important a la zona dels interiors, la mateixa per la qual el Barça ha fitxat André Gomes. Sembla inviable que Rakitic, Iniesta, Rafinha, Denis Suárez o Arda Turan -aquest darrer per les paraules de Luis Enrique- abandonin el club aquest estiu, tot i que la incorporació del jugador portuguès així ho fa pensar.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa