Món Esport
Andorra demana l’extradició de Ricardo Teixeira en el marc del cas Rosell
  • CA

La justícia d’Andorra segueix provant d’esclarir el cas que relaciona Sandro Rosell, l’empresari andorrà Joan Besolí i l’expresident de la Confederació Brasilera de Futbol, Ricardo Teixeira, en una suposada trama de comissions il·legals creada a partir de la venda dels drets de diversos partits de la selecció brasilera. Segons l’Audiència Nacional, qui manté Rosell i Besolí a la presó de Soto del Real des del 25 de maig del 2017, els homes de negocis formen part d’una organització criminal dedicada al blanqueig de capitals.

És per això que -segons explica el diari Estadao– les autoritats andorranes han demanat, en els darrers dies, l’extradició de Teixeira, ciutadà del Brasil, per tal que declari davant la batlle Canòlic Mignorance, encarregada d’investigar el cas al país dels Pirineus. Segons la magistrada, l’expresident de la CBF va “blanquejar” al Principat prop de 8 milions d’euros provinents de les comissions, la meitat dels 16 milions d’euros cobrats per Rosell i el dirigent brasiler d’una empresa amb seu a l’Aràbia Saudita. Els fets van succeir entre el 2007 i el 2011.

 

L’any 2013, l’expresident del Barça va gestionar, a través de la gestoria Comptatges -de la qual n’és soci, juntament amb Besolí- la residència passiva andorrana per a Teixeira, un servei que finalment mai va utilizar. El fet que Andorra no tingui tractat d’extradició amb el Brasil n’era un dels motius principals. Ara, aquesta mateixa circumstància dificultarà que les autoritats brasileres acceptin la petició de la magistrada Mignorance. La constitució brasilera és clara i no extradita cap ciutadà del seu país. Tot i això, segons ha pogut saber El Món, el fiscal encara no ha rebut la documentació de la justícia andorrana i no ha valorat el cas.

Un mes abans que Rosell fos detingut per la Guàrdia Civil i empresonat a Madrid, l’expresident culer va mantenir una conversa amb el mateix Teixeira, en la qual el brasiler confiava al barceloní el seu desig de trobar asil polític a Qatar, aprofitant la bona relació de l’exmàxim dirigent blaugrana amb l’emir del país, Tamim bin Hamad Al Thani. La conversa va formar part de la interlocutòria redactada per l’Audiència Nacional.

 

Llibertat rebutjada fins a sis vegades

 

La sala d’apel·lacions va rebutjar el 19 de gener passat, per sisena vegada, la petició de llibertat per a l’empresari barceloní. La defensa, que va arribar a oferir 400.000 euros per la seva sortida de presó, ha decidit -finalment- no fer més peticions i fiar-ho tot al judici, del qual encara no se’n coneixen les dates de celebració.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa