Amnistia Internacional afirma que el llegat de Rio 2016 s’ha “corromput” per 8 morts a mans de la policia

L'ens assegura que la ciutat ha perdut "la seva medalla més important"

El llegat dels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, que van acabar diumenge passat, ha estat “corromput”, segons ha afirmat Amnistia Internacional (AI), arran de la violència policial, que ha deixat vuit morts durant els Jocs.  “El Brasil ha perdut la seva medalla més important durant Rio 2016: l’oportunitat de convertir-se en un vencedor en matèria de drets humans”, ha declarat el director executiu d’AI al Brasil, Atila Roque. 

 

D’acord amb les dades presentades per l’organització humanitària en un comunicat, que ha publicat aquest dilluns, la quantitat de morts a mans de policies a la seu olímpica ha augmentat greument durant 2016. En el mes d’abril, 35 persones han estat assassinades, el maig 40 i el juny 49 a causa dels agents de seguretat. Això implica que durant aquests tres mesos, una persona ha mort al dia de mitjana arran de la violència policial a la ciutat brasilera.

 

Durant la celebració dels Jocs Olímpics, que han tingut lloc del 5 al 21 d’agost, hi ha hagut vuit morts arran de les violentes operacions policials que s’han realitzat en algunes de les zones més pobres de la ciutat. Els habitants de les zones afectades també han denunciat uns altres tipus d’abusos, com la invasió de les seves cases pels agents, les amenaces i les agressions, tant verbals com físiques. 

 

La violència, tot i això, també ha estat soferta pels cossos de seguretat, sobretot per la constant lluita que mantenen contra el narcotràfic. Durant els 10 primers dies dels Jocs, dos agents de policia han mort. En total, 14 civils han mort per la violència armada als carrers en les dues setmanes que ha durat l’esdeveniment esportiu més important del món.

Nou comentari