Una alta funcionària d’Hisenda, acusada d’estafar un centenar de jugadors de futbol i bàsquet

Segons 'El País', el Jutjat 48 de Madrid i la Fiscalia de Delictes Econòmics han desmantellat una trama que consistia a quedar-se amb les devolucions de l'IRPF de jugadors professionals estrangers

El Jutjat 48 de Madrid i la Fiscalia de Delictes Econòmics han desmantellat una trama delictiva que consistia a suplantar diferents jugadors professionals de futbol i bàsquet estrangers amb l’objectiu de quedar-se les devolucions de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) que els corresponia per la seva condició de no residents fiscals, segons ha informat El País.

La trama estava integrada, sempre segons el mateix mitjà, per advocats encarregats d’assessorar els esportistes en qüestió, militants en els principals clubs de futbol i bàsquet espanyols. Els primers van actuar en cooperació amb una alta funcionària de l’Agència Tributaria, Leonor Sánchez-Caballero, cap de Dependència Adjunta d’Assistència i Serveis tributaris d’Hisenda. Ella es va encarregar, entre altres coses, de facilitar-los les dades fiscals dels jugadors i d’estar pendents dels esportistes que havien tornat als seus països sense sol·licitar la devolució de l’IRPF per no residents.

En total, la xifra estimada del que es va estafar és de 6,3 milions d’euros i hi ha un centenar d’afectats, entre els quals s’hi troben jugadors del Barça i del Madrid.  La fiscalia demana un nou anys de presó per cadascun dels advocats implicats en la trama i 11 anys de presó i cinc d’inhabilitació per a Sánchez-Caballero. Per a tots ells demana, a més, una multa de més de 18 milions d’euros.

Més informació

Nou comentari