Món Esport
Aleksander Ceferin, nou president de la UEFA
  • CA

Aleksander Ceferin ha estat proclamat president de la UEFA, després d’una victòria aclaparadora a les urnes. L’eslovè ha guanyat la votació del Congrés celebrat a Atenes per 42 vots a 13, davant un Michael Van Praag que no ha aconseguit traslladar la seva experiència al capdavant de l’Ajax d’Amsterdam als votants.

El president de la Federació Eslovena de Futbol ha derrotat Van Praag per 29 vots de diferència, dos dies després d’haver admès públicament ser el favorit per vèncer i de disposar de més de la meitat de les 55 federacions d’Europa al seu favor. L’holandès s’havia mostrat partidari de cancel·lar el projecte de la nova Lliga de Campions, el torneig que veurà remodelat el seu format ja des de la propera temporada i on hi participaran com a fixos quatre clubs de les cinc principals lligues del continent (Espanya, Itàlia, Anglaterra, França i Alemanya).

 

Ceferin tampoc s’ha mostrat partidari d’aquesta remodelació, però ha negat sempre que, en el cas de ser elegit president, pretengués canviar la decisió presa pel màxim organisme. Aquest advocat de 48 anys en duu cinc presidint la Federació Eslovena i té clares les seves intencions al capdavant de la UEFA: limitar el número de mandats del president i del Comitè Executiu, reduir les despeses dels directius per afavorir econòmicament les federacions menors i no tornar a repetir l’invent de disputar l’Eurocopa en diversos països, com succeirà el 2020, on la seu estarà distribuïda en 13 estats.

Fins aquest dimecres, el president interí i provisional de la UEFA havia estat el basc Ángel María Villar, després que el mateix organisme inhabilités durant vuit anys Michel Platini. El francès va ser suspès després d’haver-se provat un ingrés de 2 milions de francs suïssos (1,8 milions d’euros) per part del president de la FIFA Joseph Blatter. El pagament fou realitzat el 2011 per unes feines realitzades entre el 1999 i el 2002. Ambdós dirigents van ser acusats d’administració deslleial i conflicte d’interessos.

 

Ara, Aleksander Ceferin ocuparà el lloc de Platini i serà president de la UEFA durant tres anys, és a dir, fins l’any 2019.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa