Món Esport
Albert Roca: "Al meu DNI posa que sóc espanyol, però jo mai m’he sentit espanyol"
  • CA

El campió del món de raids d’aventura Albert Roca ha assegurat en una entrevista a ‘L’esport per la independència’ que “al meu DNI posa que sóc espanyol però jo mai m’he sentit espanyol. Quan surts fora i et vols reivindicar sí que et surten les ganes de lluitar i fer alguna cosa pel nostre país”. “Un equip català pot ser perfectament el millor equip del món. Pels corredors que hi ha, pel que som, pel territori que tenim, per l’experiència dels corredors…”, ha avisat.

En aquest sentit, Roca, que ha apostat per crear un equip català, que competeixi defensant la senyera a tot el món, ha explicat que “sóc català, és com em sento i és el que he viscut sempre. Mai havia hagut de justificar-me per sentir el que sento, i a partir de llavors vaig haver de començar a fer-ho, sobretot quan explicava d’on era. Havia de justificar els meus sentiments, sobretot pel que fa a la nacionalitat i la bandera”.

“S’està lluitant per crear una federació internacional i els campionats del món serien per països. Nosaltres tenim bastant avançat que es pugui reconèixer Catalunya, que això simplement voldria dir que hi hagi una bandera catalana a les cerimònies oficials i que també la posin a les classificacions”, ha etzibat.

A la pregunta què espera ell de la independència, Roca s’ha mostrat molt convençut “senzillament, normalitat. No espero grans revolucions, simplement la sensació de normalitat d’anar pel món i poder representar el que sentim, que som catalans. Que no corri perill la nostra identitat ni la nostra cultura i que a tot el món coneguin la realitat del nostre país”.

Sobre les reticències dels esportistes a l’hora de posicionar-se a favor de la independència, el campió del món de raids d’aventura creu que “com a esportista, penses a anar a les proves. Jo mateix he estat a la selecció espanyola de bici-orientació i tractes el mallot d’Espanya com si fos el d’una marca comercial. Tu l’únic que penses és en poder competir en un Mundial i córrer contra els millors”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa