Al Nàstic només li falta el gol (0-0)

Només ha faltat el gol. Tal i com suggereix el titular d’aquesta crònica, un Nàstic de menys a més ha proposat més futbol i ocasions que un Real Oviedo contemplatiu que gràcies a un providencial Rubén Miño ha acabat rascant un 0-0 del Nou Estadi, que ha tornat a superar la seva millor entrada de la temporada amb més de 10.000 espectadors. Ja des de l’inici, els homes de Vicente Moreno han estat acompanyats per una afició disposada a animar i que ha realitzat un mosaic amb cartolines vermelles just abans de començar.

En els primers minuts, però, el Nàstic s’ha contagiat del ritme lent que volien imposar els de David Generelo i de fet la primera ocasió l’han tingut els visitants al minut onze amb una centrada-xut de Peña enverinada que gairebé s’acaba introduint a la porteria d’un Reina que s’havia estirat prodigiosament de totes maneres per evitar el gol. La primera ocasió grana arribaria als vint minuts de joc en una rematada d’Achille Emana tot sol dins l’àrea que ha enviat de manera incomprensible als núvols quan ho tenia tot de cara per obrir la llauna. Els asturians, recolzats també per un centenar d’aficionats, intentaven treure rèdit de qualsevol errada que cometés un Nàstic que tenia la possessió però que no feia circular la pilota de manera fluïda per sortir ràpid al contraatac.

Fruit d’això, Borja Valle ha disposat de dues ocasions clares per avançar el seu equip, però primer ha xutat desviat i posteriorment, en una pèrdua de Suzuki al mig del camp, veia com Xisco Campos es llançava al terra per evitar el possible 0-1. L’Oviedo encara tindria una tercera oportunitat, però afortunadament pels interessos tarragonins Toché ha caçat una centrada des de la banda esquerra però no aconseguia connectar del tot bé per enviar la pilota al fons de la xarxa i rematava fora per ben poc. La millor ocasió abans del descans, però, la tindria el Nàstic, en una gran centrada de Mossa cap a la frontal que ha rematat Naranjo amb el cap i que obligava Miño a lluir-se per primera vegada en el partit.

La segona no tardaria massa a arribar, ja que pocs minuts després de sortir dels vestidors pel descans de nou Naranjo posava a prova l’ex del Barça, que aquest cop refusava amb més dificultats un xut potent de l’atacant grana. Per intentar acumular més pólvora ofensiva, Vicente Moreno donava entrada a Aníbal, que posteriorment seria objecte d’un penal clar però que en canvi l’àrbitre li mostraria una targeta groga en entendre que s’havia llançat.

Un altre jugador de refresc que es quedava a les portes del gol era Juan Muñiz, que entrava al terreny de joc al minut 83 i només dos minuts després un servei de falta lateral executat per ell mateix no el rematava ningú però obligava Miño a volar per evitar el gol grana. A continuació, Aníbal aconseguia rematar en el córner derivat de l’acció anterior però un cop més el porter visitant evitava un gol més que merescut pel Nàstic.

En el temps de descompte, Héctor Verdés veia la segona groga i deixava l’Oviedo amb un jugador menys, però malgrat que les 10.000 ànimes del Nou Estadi no han deixat de creure-hi fins al final per empènyer cap al triomf, el Nàstic no ha pogut aconseguir l’anhelada diana per desequilibrar la balança.

Amb l’empat, els de Vicente Moreno segueixen quarts amb els mateixos punts que l’Oviedo, tercer, tot i que aconsegueix retallar a quatre punts la distància amb les posicions d’ascens directe gràcies a la derrota del Deportivo Alavés a Girona. La propera jornada al Nàstic li toca afrontar un dels desplaçaments més esperats al camp de la UE Llagostera, tot i que en aquesta ocasió el matx es disputarà a Palamós com és habitual aquesta temporada en el conjunt dirigit per Oriol Alsina. La cita, dissabte a les 18.00 hores.