Carlos Sainz ha conservat aquest dimarts el liderat del Dakar, encara que ho ha fet per només 24 segons, després de la novena etapa, que ha guanyat Peterhansel. El madrileny ha tingut un error de navegació, ha patit un problema amb un pneumàtic i ha anat a remolc tota la jornada. Ha aconseguit evitar que Nasser Al-Attiyah, avui segon, l’avancés en la general, però els 6’40” d’avantatge amb què ha començat el dia s’han vist completament reduïts a menys de mig minut.

Per la seva banda, i després del segon lloc d’aquest dilluns, Fernando Alonso ha acabat la novena etapa en novena posició, a 13 minuts de Peterhansel. L’asturià ha completat una altra jornada d’aprenentatge sobre les dunes i ja s’ha col·locat entre els deu millors pilots de l’edició d’enguany del ral·li més exigent del món. Alonso se sent “una mica més còmode” aquesta segona setmana, encara que és conscient que ara vindran uns dies clau: “Dimecres entrem en l’etapa marató i ens queden dos dies força durs i decisius”.

En la categoria de motos, que han tornat a l’activitat després de la jornada de dol per la mort de Paulo Gonçalves, Quintanilla ha guanyat la seva primera etapa d’aquest Dakar en superar Toby Price per 1’54” i Joan Barreda per 2’42”. El valencià ha confirmat la seva millora i ha entrat al podi per tercera jornada consecutiva, encara que a la general és quart a 28 minuts de Ricky Brabec, el líder. L’estatunidenc, de fet, també té forma lluny Quintanilla (segon) i Price (tercer), a 20 i gairebé 27 minuts, respectivament.Més notícies

Fernando Alonso frega la seva primera victòria al Dakar

L'asturià ha finalitzat la vuitena etapa en segona posició, a poc més de quatre minuts de Mathieu Serradori

Sainz domina una etapa negra del Dakar

La mort del motorista Paulo Gonçalves ha marcat la jornada del ral·li

Nou comentari