Aduriz hi torna i el Barça es queda sense remuntada

Ha estat la Supercopa d’Aduriz, el davanter de l’Athletic. Després de marcar-li tres gols al Barça en el partit d’anada, el jugador basc ha rematat els blaugrana en el partit de tornada, celebrat aquesta nit al Camp Nou (1-1).

Luis Enrique ha tret el millor onze possible damunt la gespa, malgrat les baixes per lesió d’Alba i Neymar, però només Messi ha pogut marcar gol a les acaballes de la primera part.

Amb Bravo a la porteria -el xilè ha debutat aquesta temporada- i Pedro acompanyant Messi i Suárez, l’Athletic ha fet un partit molt seriós en defensa, pressionant també la sortida de la pilota dels blaugrana.

Al minut 55 el Barça s’ha quedat amb un jugador menys per l’expulsió de Gerard Piqué, fet que ha complicat encara més la remuntada i l’estratègia de Luis Enrique, ja que el central català estava jugant la segona part de davanter centre durant els atacs dels blaugrana. Piqué es perdrà el primer partit de Lliga per aquesta sanció.

La copa d’Aduriz

Ja a la desesperada, el Barça ho ha intentat sense sort, fins i tot jugant amb quatre davanters (Munir i Sandro s’han sumat a l’atac, junt amb Messi i Suárez, quan Pedro i Rakitic han estat substituïts), i en una badada defensiva, Aduriz s’ha quedat sol davant Bravo. El porter ha aturat el primer xut del davanter, que ha repescat la pilota per empatar el partit.

Al minut 85, ja amb l’empat al marcador, Kike Sola ha estat expulsat per una entrada a Mascherano. El jugador de l’Athletic acabava d’entrar al camp en substitució, precisament, d’Aduriz.

Quatre de sis

El Barça ja no podrà guanyar els sis títols en joc de la temporada 2015-2016, però encara pot alçar una copa més aquest any, el Mundial de Clubs que es jugarà a l’hivern. En total, els blaugrana han guanyat quatre títols aquest 2015 -Lliga, Copa, Champions i Supercopa d’Europa-.

Ara ja toca pensar en el 23 d’agost, quan el Barça jugarà la primera jornada de Lliga. I atenció, perquè precisament els de Luis Enrique debutaran a Bilbao contra l’Athletic.