Món Esport
Adidas, campió d’Europa per golejada
  • CA

Les competicions europees, Lligues i Copes, no les disputen únicament equips de futbol. Els clubs són els grans protagonistes de l’acció, representats pels seus jugadors i tècnics, i són els que atrauen milers d’assistents als estadis i milions d’espectadors davant el televisor. Però en el futbol hi ha molts altres actors, menys visibles a ulls de l’afeccionat, que també lluiten per fer-se un lloc entre els personatges principals. De fet, alguns d’ells s’hi juguen quantitats astronòmiques de diners.

Aquest és el cas de les marques de roba esportiva. Inversions que poden arribar fins als 100 milions d’euros per temporada, com serà el cas del Barça amb Nike a partir d’aquest proper estiu o del Reial Madrid amb Adidas, per convertir-se en un dels actors de l’esport a través de la imatge mediàtica dels futbolistes més reconeguts a nivell mundial. Una inversió de 100 milions en un club pot assegurar uns beneficis que fluctuen entre els 1.000 i els 3.000 milions si els equips i els jugadors estan ben seleccionats.

 

De fet, el balanç de Nike i Adidas durant l’any 2016 els manté a una distància encara considerable. La marca nordamericana, tot i haver invertit uns 2.000 milions en màrqueting relacionat amb clubs de futbol -un pèl menys que l’any anterior-, ha declarat uns beneficis superiors als 3.000 milions. La companyia alemanya n’ha invertit més, prop de 2.500 milions, però el benefici ha estat inferior: 1.000 milions d’euros.

Ara bé, la situació actual afavoreix clarament Adidas. Les dues finals europees, la Champions League i l’Europa League, estaran disputades únicament per equips de la marca alemanya. El Reial Madrid i la Juventus disputaran la gran final continental, mentre que el Manchester United i l’Ajax d’Amsterdam ho faran en el segon torneig més prestigiós d’Europa. Tots quatre equips vesteixen Adidas. Un fet que pot disparar la venda de samarretes, sobretot del club que aixequi l”orelluda’.

 

Les Lligues, també dominades per Adidas

 

Si no es produeix un gir en el darrer moment, la Lliga Espanyola completarà el grup de les quatre grans lligues europees amb un campió vestit per Adidas. El Reial Madrid ho té tot de cara i només una patacada el podria apartar del títol. Exactament el mateix que succeeix amb la Juventus, que necessita una victòria en els dos propers partits per proclamar-se campiona de la Serie A per sisena vegada consecutiva. En els altres grans tornejos, el Chelsea (Adidas) i el Bayern de Munic (Adidas) ja han aconseguit la lliga, mentre que a la menys valorada Ligue 1 francesa el campió serà el Mònaco (Nike). Un domini aclaparador de la marca fundada per Adolf Dassler.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa