Món Esport
Adel Mechaal: "Si guanyo, agafaré la bandera espanyola només per respecte"
  • CA

L’atleta d’origen marroquí resident a Palamós Adel Mechaal explica una entrevista al diari El Mundo que si aquest dissabte guanya la prova de 3.000 metres d’atletisme agafarà la bandera espanyola només per respecte si fa falta, però no l’impediran votar. Assegura que si Catalunya s’independitzés competiria per Catalunya i quan calgui votar ho farà en aquest sentit, encara que no agradi la federació espanyola. Explica que així com a Catalunya sempre l’han tractat bé, no ha estat així a Espanya on han posat traves a la seva carrera com a esportista.

Aquest és un fragment de l’entrevista:

El tracten bé, no hi ha dubte.
A Catalunya sempre m’han tractat bé. És la terra que m’ho ha donat tot, que va permetre la meva família sortir del Marroc [el seu pare va arribar-hi per treballar en la construcció durant els jocs olímpics] i aconseguir una vida millor. No tinc aquest sentiment amb Madrid, ans al contrari.

Explíqui’s
La Federació Espanyola no m’ha ajudat mai. Quan vaig fer 18 anys, vaig demanar la nacionalització i vaig intentar que agilitessin els tràmits per poder competir a l’Europeu sub ’23, però m’ho van negar. Ho van fer per [Alemayehu] Bezabeh i no per a mi, que porto vivint a Palamós des dels cinc anys. Allò em va impedir rebre ajudes, competir en milles, trobar sponsors…

I el va definir políticament…
Si Catalunya s’independitzés, competiria per Catalunya. I quan hagi de votar, votaré en aquest sentit encara que li pesi a [José María] Odriozola o [Miguel] Cardenal.

Els anomena per quelcom especial?
Em van transmetre que no els havien agradat algunes de les meves declaracions [va publicar la seva foto votant el 9-N o va declarar a aquest diari que trauria l’estelada quan pugés al podi], que ja no era un atleta de poble i que no podia faltar el respecte als espanyols. No ho faré, agafaré la bandera d’Espanya per respecte si cal, però no m’impediran votar.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa