Món Esport
Acceptada a tràmit la demanda de les penyes del Barça contra la UEFA per la sanció de les estelades
  • CA

Aquest dimecres s’ha celebrat el protocolari i habitual Congrés Mundial de Penyes del Barça, i ho ha fet davant una expectació de més de 1.000 penyistes aplegats al Palau de Congressos de Catalunya. En aquesta trobada anual, el president de la Confederació Mundial de Penyes, Antoni Guil, ha explicat detalladament en quina situació es troba la demanda presentada contra la UEFA per la prohibició de lluir estelades als estadis i les sancions imposades contra el club per aquesta exhibició de banderes.

 

Guil ha comentat que “un cop presentada la demanda, s’està seguint el procediment legal. El passat 24 de juliol es van acumular oficialment els procediments dels jutjats 10 i 44, aquest darrer liderat per uns socis [Manifest Blaugrana]. Això no ha restat importància al nostre procés, sinó al contrari. Per evitar sentències inverses, s’han unit. La nostra sala va desestimar la declinatòria de la UEFA, que va demanar la no competència del jutjat de Barcelona”.

 

El president de la Confederació ha volgut especificar els propers moviments d’aquest procés, del qual ha explicat que es cridarà als responsables de les Penyes blaugrana “a finals d’aquest any o principis de l’any que ve, per tal de fer l’audiència prèvia, on aportarem tota la documentació i les signatures dels penyistes. Això donarà lloc al judici oral”.

 

Finalment, Guil ha afirmat que la Confederació “haurà de presentar una nova demanda per la darrera multa de 150.000 euros imposada per la mateixa UEFA al club blaugrana, “en defensa del dret fonamental de la llibertat d’expressió dels socis i els penyistes del FC Barcelona”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa