Món Esport
A l’Espanyol només li manquen els punts
  • CA

L’Espanyol no acaba d’arrencar. L’equip dirigit per Quique Sánchez Flores només ha pogut sumar 5 dels 18 punts disputats a la Lliga en aquests dos mesos d’agost i setembre, tot i realitzar l’aposta en fitxatges més elevada dels darrers anys. Un 1-2 a Pamplona, davant Osasuna, ha estat l’única victòria que ha celebrat el conjunt periquito en aquest inici de temporada, un mal començament que l’ha situat a la part vermella de la classificació, a la zona del descens a Segona Divisió.

Els errors defensius ha fet perdre punts a un equip que ha demostrat bona eficàcia ofensiva. En atac, l’Espanyol ha realitzat nou gols en sis partits, essent el sisè club de la Lliga que més vegades ha cantat l’entrada de la pilota dins la porteria, juntament amb el Vila-real, l’Athletic Club, la Reial Societat i el València, que n’han anotat la mateixa xifra. Precisament, aquest cap de setmana els barcelonins rebran la visita del Vila-real a l’RCDE Stadium, el segon conjunt que menys gols ha encaixat (4).

 

Però el mal rendiment esportiu -en qüestió de punts- és l’únic aspecte que el club català necessita millorar. L’arribada de Chen Yansheng ha fet créixer, en només nou mesos, un club que semblava a les portes del declivi, ensorrat entre un munt de deutes i amb un conflicte amb la Unió Temporal d’Empreses (UTE) per un pagament de 23 milions d’euros que encara mancaven per liquidar a les societats constructores de l’RCDE Stadium. Poques setmanes després d’entrar al club, Míster Chen va voler demostrar que la compra de les accions de l’Espanyol no era un joc personal i, en dues operacions de gran importància, va fer efectiva la compra definitiva dels drets del davanter Felipe Caicedo i va saldar el deute amb l’UTE de l’estadi, destensant una part força conflictiva dels comptes.

Mesos després, la junta general d’accionistes del club va aprovar una ampliació de capital que no havia de superar els 150 milions d’euros, en una campanya en la qual el club es disposava a vendre 25 milions d’accions a 6 euros cadascuna. La crida va ser efectiva i, aquest mateix setembre, després del tancament del període, l’Espanyol ha pogut arribar a la xifra dels 75 milions d’euros de capital, en una venda final de 12.533.625 accions. Aquest moviment ha facilitat dos aspectes essencials: la inversió en fitxatges realitzada aquest estiu i la planificació de les fases de pagament del deute amb Hisenda, una obligació acumulada de 21,6 milions d’euros.

 

De fet, l’Espanyol ha de quedar lliure de deutes a finals de la temporada 2017-18, és a dir, la propera. Aquest any, el conjunt blanc-i-blau abonarà 17,25 milions al fisc espanyol, mentre que la resta, 9,3 milions d’euros, l’acabarà pagant durant el proper curs, el que s’iniciarà el juliol del 2017. “L’entitat està en la seva millor situació economicofinancera d’ençà que es va transformar en SAD, el 1992”, ha assegurat el club aquest mateix setembre, després de tancar-se l’ampliació de capital i de presentar el Pla de Sostenibilitat.

 

La il·lusió es trasllada a les graderies

 

En els darrers anys, l’Espanyol ha estat l’equip que pitjor mitjana d’aficionats ha tingut durant els partits de Lliga. A Primera Divisió no hi ha hagut cap club que superés -per sota- els números dels blanc-i-blaus, que han dut a l’estadi una mitjana del 49% de l’aforament. Fa cinc anys que l’equip periquito no supera el 50%. El penúltim equip en percentatge d’aficionats és el Las Palmas, amb una mitjana del 63% durant tota la temporada passada, 14 punts per sobre els catalans. El Barça, per exemple, va omplir un 76% de les seves localitats.

 

Aquesta dinàmica, però, pot canviar aquesta temporada. De fet, des que l’Espanyol juga a l’estadi de Cornellà-El Prat -l’agost del 2009-, és la primera vegada que guanya abonats. Aquest estiu ha superat la xifra dels 27.000 i ja s’apropa a l’objectiu de 30.000 marcat pels nous màxims accionistes, havent augmentat en 2.182 els abonats de l’any passat, un número que fa pensar en positiu.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa