Món Esport
5.000 xiulets per reclamar l’oficialitat de les seleccions
  • CA

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes repartirà 5.000 xiulets amb l’eslogan “Una nació – Una selecció” per reclamar l’oficialitat de les seleccions catalanes durant la final de la Copa del Rei que jugaran dimecres el Barça i l’Athlètic de Bilbao, a València.

L’entitat vol manifestar que Catalunya, igual que Euskal Herria, “és una nació amb dret a tenir seleccions esportives pròpies i poder competir oficialment en campionats internacionals”.

“Defensem el dret dels esportistes catalans a decidir lliurement la selecció que volen representar sense que hagin de ser sancionats, com fins ara, quan no ho fan amb Espanya”, afegeix en un comunicat.

També reclama “la llibertat dels aficionats catalans a poder tenir la seva pròpia selecció i a sentir-s’hi representats a totes les competicions internacionals”.

La plataforma posa “de manifest les traves, cada vegada més grans, a què som sotmesos per part del Govern espanyol ,que no només ens nega sistemàticament el fet de tenir seleccions sinó que ens intenta fer fora de les federacions internacionals on Catalunya ja és reconeguda de forma oficial”.

Així mateix, Catalunya Acció i ESAIT, organització que reclama l’oficialitat de les seleccions basques, han proposat xiular l’himne espanyol i donar l’esquena a Joan Carles I quan entri a la llotja de Mestalla per presenciar la final de la copa del Rei.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa