21 detinguts i 74 ferits, balanç de les celebracions per la victòria d’Espanya  

Els aldarulls s'han concentrat al voltant de la Plaça Espanya i l'avinguda Maroa Cristina, on s'havia instal·lat una pantalla gegant per seguir el partit

Les celebracions d’aquest diumenge per la victòria de la selecció espanyola en el Mundial de Sud-àfrica s’ha saldat amb un balanç final de 21 detinguts per desordres públics i 74 ferits a la ciutat de Barcelona. Els aldarulls que s’han derivat de matinada entre radicals i la policia, principalment als voltants de la Plaça Espanya, han acabat amb 21 persones detingudes per desordres públics com llançament d’objectes i danys al mobiliari urbà, com crema de contenidors, entre d’altres. D’aquestes, 15 han estat practicades pels Mossos d’Esquadra i 6 per la Guàrdia Urbana. A banda, hi ha hagut 74 ferits atesos pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), dels quals 9 són mossos i 3 policies locals, segons les dades oficials definitives.

Dels 74 ferits atesos pels serveis mèdics, s’inclouen 9 Mossos d’Esquadra i 3 guàrdies urbans. La majoria han estat ferits lleus per cops traumàtics, luxacions, ferides de talls per vidres i intoxicacions etíliques. Del total d’aquests 74 ferits, 21 persones van ser traslladades a diversos centres hospitalaris. A banda de les detencions i els ferits, la policia va requisar també més de 8.000 llaunes destinades a la venda ambulant il·legal al voltant de l’avinguda Maria Cristina i altres objectes com samarretes i botzines.

Segons la Guàrdia Urbana, al voltant d’unes 75.000 persones van traslladar-se a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona per seguir la final de la Copa del Món del Futbol a través de la pantalla gegant instal·lada per l’Ajuntament de Barcelona. En acabar, unes 20.000 persones es van quedar a la zona per celebrar la victòria de la selecció espanyola, alguns dels quals, van protagonitzar els primers aldarulls i llançament d’objectes, així com crema d’arbres i de vehicles, segons expliquen fonts de la policia catalana.

Fins a deu vehicles dels Mossos d’Esquadra van treballar per desallotjar els assistents de l’entorn de la plaça Espanya amb diferents càrregues policials. Alguns dels aficionats es van traslladar després fins a la font de Canaletes, un altre dels punts de la celebració que va arribar a aplegar unes 20.000 persones més. En aquí, la policia va desallotjar també cap a les quatre de la matinada un darrer grup d’aficionats d’unes 400 persones que havien protagonitzat aldarulls.

Nou comentari