Per quarta vegada a la història, un any de traspàs no ha pogut comptar amb Jocs Olímpics d’Estiu. Quan la pandèmia del coronavirus va començar a prendre força, el Comitè Olímpic Internacional (COI) va prendre la decisió d’ajornar Tòquio 2020 i fer-ho l’any vinent. Així doncs, i per molt que sembli estrany, enguany hi haurà Tòquio 2021 (o Tòquio 2020+1). Això suposa la primera vegada a la història que s’ajornen uns Jocs Olímpics, ja que el 1916, el 1940 i el 1944, a causa de les Guerres Mundials, els Jocs es van cancel·lar i no es van recuperar més endavant.

El COI no es planteja, en cap cas, suspendre l’esdeveniment esportiu que tindrà lloc al Japó. Les dates escollides són del dia 23 de juliol al 8 d’agost i, per molt que la pandèmia encara continuarà present, l’organització ha deixat clar que, amb totes les mesures que s’hagin de prendre, els Jocs tiraran endavant.

De fet, el COI ha marcat la fita de Tòquio 2020+1 com a símbol de victòria en la lluita contra el coronavirus. A més, amb el món sencer immers en la campanya de vacunació, la situació de la pandèmia el pròxim estiu és encara una incògnita. És probable que hi hagi algunes millores substancials i que les restriccions arreu es vegin reduïdes. D’aquesta forma, l’opció de veure públic a les graderies encara no queda descartada, ni de bon tros. 

Cal afegir que, per molt que els Jocs Olímpics se celebrin el 2021, l’organització manté el nom comercial de Tòquio 2020. Això indica, a més a més, que, molt probablement, els pròxims Jocs Olímpics, a París, seran el 2024 i no el 2025.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa