Món Esport
18.500 euros de multa a l’Espanyol per violència a l’estadi
  • CA

La comissió Antiviolència ha dictat sentència després dels fets ocorreguts durant el derbi Espanyol-Barcelona del passat dissabte. El club amb seu a l’Estadi Olímpic haurà de pagar una multa de 18.500 euros i els causants dels incidents -cinc Boixos Nois i un aficionat de l’Espanyol- 65.000 euros cadascun, més una prohibició de cinc anys sense entrar en un recinte esportiu.

Aquesta és la sanció imposada pel llançament de bengales al camp, però a més la Comissió proposa 6.000 euros de multa i dos anys sense accedir a recintes esportius pel llançament de pedres a cotxes de les Forces de Seguretat; 4.000 euros i un any de prohibició per llançament d’objectes i 4.000 euros més i 12 mesos de prohibició per invasió de camp.

Albert Soler, president de la Comissió i director general d’Esports, ha recordat que la pròpia Comissió va considerar el partit prèviament com d’alt risc i ha reconegut que ha estat “conscient de l’esforç que va fer el club per evitar” els successos i de les al•legacions que ha presentat en la seva defensa a l’hora de proposar un càstig per a aquest.

De les conseqüències del derbi n’han quedat exclosos els jugadors del Barça, ja que finalment Antiviolència no ha rebut cap informe de seguretat que parli del comportament d’aquests. “Els jugadors estan dins de l’àmbit disciplinari federatiu i no tenim competència directa, però la Comissió vol fer una crida a la responsabilitat no només dels jugadors sinó de tots els actors per extremar al màxim els comportaments que poden induir a la violència per la qual cosa tots tenen d’influència”, ha dit.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa