Món Esport
109.000 socis del Barça estan cridats a votar per escollir nou president
  • CA

109.367 socis del Barça estan convocats aquest dissabte a escollir nou president. Josep M. Bartomeu, Joan Laporta, Agustí Benedito o Toni Freixa serà el nou líder del transatlàntic blaugrana els pròxims sis anys. Si no hi ha imprevistos, el resultat se sabrà al voltant de dos quarts d’onze de la nit. La intensa jornada electoral començarà a les 9 del matí i les urnes es tancaran a les 9 de la nit.

Les prediccions estan a l’aire. Tant Bartomeu com Laporta, amb pojectes antagònics, han dit que van per davant a les enquestes. Això sí, tots dos han coincidit que per un estret marge. En tot cas, el favorit és el president sortint, que va ser qui més paperetes va recollir per ser candidat i té l’avantatge de fer-se seu el triplet. Laporta confia que el seu missatge hagi calat i que els associats facin pagar a Bartomeu el fet d’estar imputat pel cas Neymar. Benedito i Freixa, a priori, surten amb poques opcions.

La participació s’intueix com a decisiva. El dia, un dissabte de juliol, i sense partit apunta a percentatge baix, però res està escrit. Els sondejos detecten que com més participació hi hagi afavoriria a Laporta, sobretot si es mobilitza el vot jove.

La zona de votacions que s’ha habilitat és a l’esplanada de l’estadi, davant l’Auditori 1899, amb 136 meses, repartides en 14 passadissos. El primer candidat en votar serà Laporta a les 9.30 hores. El president de la Generalitat, Artur Mas, també ha anunciat que votarà, a les 12 del migdia. Hi haurà 24 activitats, des de jocs infantils fins a tours exclusius a l’estadi, per fer la jornada més festiva.

La jornada d’aquest divendres ha servit perquè els candidats destensessin músculs després d’una campanya esgotadora. S’han fet les tradicionals fotografies, totes al Camp Nou, que il·lustraran les portades dels diaris de paper. Ara ja només queda votar.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa