Món Esport
El refugi del Kàiser en temps d’exhibicionisme

Deu anys després de la retirada definitiva i de quasi nou de l’accident d’esquí, l’estat concret de Michael Schumacher continua sent un enigma d’hermetisme perfecte. Mentre el seu fill Mick destrossa els cotxes, els diners i la paciència de la seva escuderia, l’heptacampió mundial de Fórmula 1 viu en una mena de bombolla blindada per la família. De tant en tant, apareixen rumors que apunten a una situació vegetativa irreversible i una pèrdua de facultats i pes derivades dels efectes de la COVID. Però res que permeti revestir-ho de credibilitat.

En una època en què el capitalisme ha aconseguit que ens creguem posseïdors de llibertat pel sol fet de tenir mòbil propi -que ens geolocalitza més que mai-; en un context de fast food mediàtic en el qual qualsevol acte o comentari pot ser difós des d’on sigui amb la mateixa velocitat amb què és devorat; en una era en què l’anonimat resulta utòpic i equival a inexistència, hi ha un respecte força unànime -tret d’algun paparazzi aïllat- a la intimitat de Schumacher.

Ningú sap realment com es troba: si ha recuperat els moviments o la parla, si recorda les gestes passades. Cap diagnòstic ferm, ni exclusives a canvi d’una oferta sucosa, fonts oficials, testimonis directes o fotografies morboses fins al punt que en aquest cas tampoc podem recórrer al tòpic no news, good news.

Si feu la recerca a Google, trobareu notícies sobre un bon amic que de vegades el visita, però tot allò que en transcendeix són frases genèriques i el material mediàtic es limita a hipòtesis. El documental de Netflix de 2021 se centrava en l’àmbit esportiu però curiosament l’accident mortal de Senna sí que fou retransmès sense escatimar-ne detalls. N’hi ha que ho atribueixen als orígens humils del brasiler: sembla que l’esport tampoc s’escapa de les diferències de classes…

El búnquer construït al voltant del pilot alemany és un exemple inèdit i valent de privacitat i protecció de dades que esdevé heroic, si tenim en compte que la família el gestiona paral·lelament al patiment i a la incertesa. Teòricament aliè a un mínim de consciència i lucidesa, el Kàiser respira i viu… mentre la seva dona i els seus fills no diguin el contrari. Què aguantarà més, la força del secret, l’ànsia d’un seguidor fervorós o la xafarderia d’algun mitjà en nom de l’interès públic?Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa