Els socis i aficionats del Futbol Club Barcelona han pres una decisió en aquest inici de temporada que els desnaturalitza, a la vegada que els honora. Els culers sempre s’han caracteritzat per ser una massa profundament crítica amb el seu equip, que no perdona ni la més mínima traïció a l’estil de joc que els ha dut a tocar la glòria en el passat. Ara, però, ha passat un fet que difícilment té precedents: quan l’equip juga pitjor i quan els resultats menys acompanyen, és quan l’afició respon amb més ànims i més suport per al seu equip. Aquest fet es fa tangible en qualsevol partit al Camp Nou, on els culers aplaudeixen els seus jugadors després dels gols encaixats i animen més intensament quan el conjunt blaugrana va per darrere en el marcador.

Tant és així que fins i tot el president Joan Laporta i un dels capitans, Gerard Piqué, han notat aquest canvi de xip dels seus seguidors i ho han aplaudit amb insistència darrerament en algunes ocasions. Els futbolistes estaven acostumats al famós murmuri del Camp Nou, cada vegada que cometien un error greu o que rebien un gol en contra. Ara, en canvi, les errades i les dianes encaixades són rebudes amb crits de suport i aplaudiments. De ben segur que això deu haver destensat molt els jugadors, ja que quan saps que has fet alguna cosa malament, no hi ha res pitjor que t’ho recordin.

Tanmateix, aquest fet que honora els aficionats del Barça és també un símptoma del greu moment que travessa l’equip. Si el Camp Nou es podia permetre ser crític amb els seus jugadors quan s’equivoquen lleugerament, és perquè l’estadi estava acostumat a l’excel·lència. El canvi de xip dels aficionats també comporta un obligat canvi de mentalitat que confirma, una vegada més, la dolorosa situació del Barça: l’excel·lència ja no es pot demanar, perquè arribar al suficient ja és tot un repte.Nou comentari

Comparteix