Món Esport
Nova victòria del Madrid marcada per la polèmica arbitral (2-0)
  • CA

El Reial Madrid continua comptant els partits posteriors a l’aturada pel coronavirus per victòries… i per polèmiques arbitrals. El conjunt blanc ha recuperat el liderat de la Lliga Santander en detriment del Barça –que necessitarà que el seu etern rival falli si vol proclamar-se campió de la competició de la regularitat– gràcies a un triomf contra el Mallorca marcat per diverses decisions controvertides del col·legiat (2-0). Vinícius Jr, a la primera meitat, i Sergio Ramos, amb un llançament de falta magistral a la represa, han marcat les dianes merengue del compromís.

Els de Zidane no han aconseguit ser excessivament superiors a un Mallorca que cada vegada veu el precipici de la Segona Divisió des de més a prop. L’equip balear no juga malament, però té molt poca força a les dues àrees. Takefusa Kubo, cedit precisament pel Madrid, i el porter Manolo Reina són pràcticament els dos únics arguments als quals es poden agafar els seguidors mallorquins per somiar amb la salvació. La situació, malauradament per als seus interessos, no fa massa bona pinta. Els de Vicente Moreno han sortit amb un esquema de tres centrals i en diversos trams han inquietat Courtois, però han tornat a les Illes amb les butxaques ben buides. Com a mínim han fet història: en els darrers instants del partit, Luka Romero –el Messi mexicà– ha debutat, ha enderrocat un rècord de més de 80 anys de vigència i s’ha convertit, amb 15 anys i 219 dies, en el debutant més jove de la Lliga.

L’aposta per Vinícius i Gareth Bale al costat de Benzema i de Hazard a darrere seu, d’altra banda, sí que li ha sortit bé al Madrid. Excepte el gal·lès, intermitent i molt poc profund, la resta d’atacants han estat força encertats. Sobretot el brasiler, especialment inspirat, que s’ha reconciliat amb els seus problemes de cara a porteria i, quan s’havien jugat 19 minuts de partit, ha aprofitat una assistència de Modric per avançar el seu equip. La jugada ha començat amb una falta força clara de Dani Carvajal, però ni l’àrbitre ni el VAR han considerat que l’acció s’hagués d’invalidar. Poc després, el mateix Vinícius ha estavellat una pilota al travesser i no ha pogut segellar el seu doblet particular i sentenciar l’enfrontament.

Els tres punts, però, no s’han escapat de Valdebebas. Sergio Ramos, que amb una targeta groga ha protagonitzat dues entrades potencialment mereixedores de la segona amonestació –encara que Melero López no ho ha considerat així i ha fet els ulls grossos–, ha desencallat el partit amb un golàs de falta a la segona meitat. El central andalús, que contra la Reial Societat es va convertir amb el defensa més golejador de la història de la Lliga, ha tornat a exhibir el seu domini de les jugades a pilota aturada i ha frustrat qualsevol intent de reacció del Mallorca. Gràcies a la victòria, el Madrid ha mantingut el seu pols amb el Barça i s’ha tornat a instal·lar a la primera posició de la classificació gràcies al goal average particular entre els dos principals candidats a ocupar el tron estatal.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa