La Reial Societat balla el Madrid i l’elimina de la Copa (3-4)

La Reial Societat ha assaltat el Santiago Bernabéu i eliminat el Reial Madrid de la Copa del Rei als quarts de final (3-4). Un recital d’Odegaard i Isak ha permès al conjunt basc enfonsar els blancs, que han tornat a perdre després de 21 partits i han vist frustrades les seves opcions de guanyar el triplet aquesta temporada. Els d’Imanol Alguacil seran al sorteig d’aquest divendres juntament amb el Granada, el Mirandés i l’Athletic Club, que ha eliminat el Barça a San Mamés gràcies a un gol d’Iñaki Williams en el darrer minut.

Atreviment basc

La Reial Societat és un equip amb molta personalitat que creu fermament en les seves idees. Jugui contra qui jugui i sigui on sigui, el conjunt dirigit per Imanol Alguacil no renuncia mai a la seva manera d’entendre el futbol. Avui, al Santiago Bernabéu i davant un Madrid que comptava tots els partits del 2020 per victòries, els bascos no s’han espantat i han intentat espatllar la nit als merengues per endur-se el bitllet cap a les semifinals de la reformada Copa del Rei. I ho han aconseguit en una nit molt freda a la capital d’Espanya.

Els visitants han protagonitzat una gran posada en escena articulada al voltant de la pilota, fidel amiga de futbolistes com Odegaard, Janujaz o Oyarzabal, els encarregats de conformar una zona de creació txuri-urdin impecable. Totes les jugades de perill de la Reial Societat comencen a les botes d’algun d’aquests tres futbolistes. La pressió avançada del Madrid no ha tingut efecte perquè el seu rival l’ha superat amb relativa comoditat i els de Zidane només han comptat amb un parell d’oportunitats clares abans del descans contra la porteria de Remiro i el navarrès ha respost a la perfecció.

D’altra banda, la Reial no només ha aconseguit veure porteria sinó que també ha tingut moltes opcions per ampliar l’avantatge. El gol basc dels primers 45 minuts l’ha fet, gràcies a un error d’Areola, Odegaard, que està jugant a Anoeta cedit, precisament, pel Madrid i no l’ha celebrat. Els d’Imanol no han fet un pas enrere quan s’han vist al davant al marcador i això els ha permès gaudir de més ocasions. Isak, jove davanter suec que està fent una extraordinària temporada, no ha estat gens encertat i no ha aconseguit fer més profunda la ferida blanca.

Isak priva el Madrid del triplet

El Reial Madrid, encomanat a les aparicions puntuals de Vinícius, ha trobat a faltar molt la consistència de Casemiro al mig del camp i la de Varane a l’eix de la defensa. Els seus substituts, James i Militao, respectivament, no han aportat la solidesa que havia caracteritzat els merengues en els últims partits. La fragilitat defensiva de Marcelo sempre és considerable, però avui encara ho ha estat més. La Reial no ho ha desaprofitat i Isak s’ha redimit dels seus errors a la primera part amb una exhibició espectacular: ha marcat tres gols i n’ha servit en safata un altre. La primera diana, prèvia assistència màgica d’Odegaard, ha estat anul·lada per fora de joc; però contra les altres, gràcies a dues rematades espectaculars, ni Mateu Lahoz ni Areola hi han pogut fer res.

Marcelo –que ofensivament sempre està a l’altura– ha retallat distàncies i ha fet somiar el Bernabéu amb la remuntada, però la jove perla sueca s’ha encarregat de frustrar-la ben aviat, quan encara faltaven vint minuts per al final. Ha dibuixat una jugada màgica des de l’extrem dret i ha assistit Mikel Merino perquè el migcampista dictés sentència i el Madrid ha estat eliminat de la Copa del Rei, competició que no guanya des del 2014, als quarts de final. Zidane i els seus, que han intentat reaccionar amb més cor que futbol i no ho han aconseguit malgrat que Rodrygo i Nacho han maquillat el resultat final en els darrers instants, s’han acomiadat de les seves possibilitats de guanyar el triplet aquest curs.